Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Een lagedrukgebied bevindt zich ten noorden van de Alpen. Met een zuidwestelijke aanvoer wordt warme en vochtige lucht richting de Alpen gebracht. Al meerdere dagen op rij worden temperaturen van boven de 30 graden gehaald. Bovendien zit er ook Saharazand in de lucht boven de Alpen. Later deze week doet de temperatuur weer een stap terug en komt er tijdelijk een einde aan de hitteperiode. 

Het is op dit moment hoogzomers in de Alpen. Afgelopen dagen kwam de temperatuur uit ruim boven de 30 graden in veel Alpendalen. In de late namiddag volgde vaak regen en onweer. In Wenen is al 7 dagen op rij een maximum temperatuur van boven de 30 graden gemeten wat een record is voor juni.

De Isar bij Scharnitz afgelopen zondag. In de bergen kan vaak verkoeling gevonden worden.

Verkoeling kan vaak in de bergen gevonden worden waar met toenemende hoogte de temperatuur afneemt. Bovendien was er de afgelopen dagen ook veel Saharazand in de atmosfeer waardoor de lucht niet altijd helemaal blauw was. De concentratie Saharazand zal langzaam gaan afnemen de komende dagen.

Saharazand boven het Inntal, maandag 21 juni.
Afgelopen dagen zat er ook Saharazand in de atmosfeer. De concentratie zal de komende dagen langzaam afnemen (bron: Skiron, University of Athens)

Vandaag, woensdag

In de Oost-Alpen blijft het hoogzomers met temperaturen die opnieuw boven de 30 graden uitkomen. In de West-Alpen is meer kans op neerslag. Met name in de namiddag kunnen stevige onweersbuien ontsaan in de West-Alpen en ook in de Noord-Alpen. De wind komt vanuit het zuiden en kan soms krachtig zijn. Tijdens hevige regenval kan ook het waterpeil in rivieren en beken snel stijgen en voor overstromingen ontstaan. Dit was afgelopen dagen ook al op sommige plekken het geval waardoor wegen tijdelijk gesloten waren: https://www.tt.com/artikel/30794301/unwetter-in-tirol-sellraintalstrasse-durch-mure-verlegt-einsatz-auch-im-zillertal 

Morgen, donderdag

Morgen opnieuw een warme dag en kunnen de temperaturen in de Zuid-Alpen oplopen tot boven de 35 graden. In de West-Alpen is het aanzienlijk koeler en wisselvalliger. In de namiddag kunnen stevige regen- en onweersbuien ontstaan. Verder staat er een krachtige wind vanuit het zuidwesten.

In de West-Alpen en Noord-Alpen valt de komende 3 dagen de meeste neerslag. In de zuidoostelijke Alpen valt minder neerslag en blijft de temperatuur hoog.
De komende dagen gaat de temperatuur langzaam omlaag. Met name op de vrijdag wordt het een stuk koeler (prikpunt Innsbruck)
Donderdag en vrijdag wordt de meeste neerslag verwacht. Met name de vrijdag wordt een stuk wisselvallig en koeler in Innsbruck.

Vooruitzichten

Vrijdag is het niet meer zo extreem warm. De zon laat zich af en toe nog zien hoewel het overwegend bewolkt en regenachtig blijft in de gehele Alpen. De wind draait richting het noordwesten waardoor het gaat afkoelen en minder warm aanvoelt.

In het weekend zijn er weer meer opklaringen, maar de temperatuur ligt iets lager dan de afgelopen dagen. Zondag wordt de warmste dag, maar kunnen in de middag opnieuw lokale buien ontstaan met daarbij ook onweer.

Na het weekend lijkt het weer af te gaan koelen en bevinden de Alpen zich in relatief koelere luchtmassa’s.

Na het weekend bevinden de Alpen zich opnieuw in relatief koele lucht ten opzichte van het gemiddelde voor de tijd van het jaar (bron: WXCharts.com)
(Visited 6 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier