Algemeen: na tijdelijke tussenhoog invloed krijgen we vrijdag met een volgend fronten systeem  te maken waarmee eerst weer zachtere en vochtigere lucht binnenstroomt. In het weekend stroomt achter het koufront vanuit het noordwesten vervolgens weer  koelere lucht over de Alpen uit. Volgende week nog enigszins onzekere verwachting, naar verwachting algemeen weer oplopende temperaturen.

Gisteren begon de dag op veel plaatsen nog met zon maar een opkomende occlusie storing zorgde van west naar oost voor een weersverslechtering en ook enige afkoeling. Inde ochtend en vroege middag nam van het westen uit de bewolking toe en op passage van het front begon het te regenen en hard te waaien. In de oostelijke Alpen duurde het tot ver in de middag voordat ook hier het front zijn stempel op het weerbeeld begon te drukken.

[/fusion_builder_container]

(Visited 26 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer