Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: De hogedrukinvloed neemt wat af en met een noordelijk hoogtestroming wordt toenemend vochtige lucht tegen de noordelijke Alpenhoofdkam gestuwd. Het zuiden profiteert van de Nordföhn en daarmee betere condities. Donderdag neemt de invloed van een tussenhoog weer toe voordat op vrijdag vanuit het noordwesten een storing vooral de noordelijke Alpen zal gaan beïnvloede.

Ook gisteren scheen in het overgrote deel van de Alpen de zon weer volop en konden de temperaturen weer tot 17 a 18 graden oplopen. Met een wat krachtigere noordoostelijke stroming was vooral aan de oostelijke Alpennoordkant de Hochnebel deels hardnekkig en reikte de bovengrens tot 1800 a 2000 meter. Dat de bovengrens gisteren duidelijk hoger lag (dikker was) dan de dagen daarvoor had te maken met minder ondersteuning van hogedruk in de hogere atmosfeer door toedoen van een hoogtetrog waardoor de dalende luchtbeweging binnen het hoog minder sterker was en de lucht dus ook van bovenaf minder werd “afgedroogd” (subsidentie /inversie)

[/fusion_builder_container]

(Visited 287 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer