klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Algemeen; na een winters intermezzo met op diverse plaatsen zowaar 10 tot 40 cm sneeuw keert de komende dagen de lente weer terug. De zon gaat weer uitbundig schijnen en de Alpen liggen er dan stralend bij. Hogedrukgebieden blijven dan in ieder geval tot en met het weekend het weerbeeld bepalen. Voorlopig krijgen storingen geen voet aan de grond. Met een langzaam zuidelijke aanvoer gaat ook de temperatuur de lucht in. Tegen het einde van de week zijn temperaturen van 20 tot 25 graden in de dalen zeker mogelijk.

Terugblik

De Alpen werden de afgelopen dagen getrakteerd op een aardige laag sneeuw zo aan het einde van de maand. Inmiddels zitten we al in de lente en is de zomertijd van start gegaan. Echter van zomer was dit weekend geen sprake en ook gisteren was het grijs met af en toe nog wat sneeuw.

De Alpen liggen er bewolkt bij met soms nog wat sneeuw. Vanuit het noorden is heldere lucht in aantocht.

Gisteren was het bewolkt met veel besneeuwde landschappen verspreid over de Alpen. Een beeld wat we natuurlijk graag zien, maar waar niemand helaas meer iets aan heeft. 

Vandaag

Vanochtend vroeg scheen het zonnetje schitterend op de besneeuwde Alpen. Een winters plaatje in veel wintersportgebieden dat we normaal gesproken graag zien:

Na een koude start, boven de sneeuw vroor het lokaal streng (<-10 graden), deed de zon al vroeg haar uiterste best om de lucht op te warmen. In een groot gedeelte van de Alpen lukte dat ook, alleen in de zuidelijke delen komt af en toe wat meer bewolking voor.

Ook voor de rest van de dag zal dit het weerbeeld zijn. Veel ruimte voor de zon afgewisseld door wat wolkenvelden. En dat hebben we allemaal te danken aan een hogedrukgebied wat zeker t/m het weekend het weerbeeld zal bepalen. Het hogedrukgebied ligt nu nog vooral boven de Atlantische Oceaan, maar langzaam zal zich ook een hoog vormen boven het Europese vasteland.

Dan zien we morgen al gebeuren. Hogedrukinvloed zorgt voor rustige weerscondities. Ook morgen, als april van start gaat, zal de zon de hoofdrol spelen in het weerbeeld, afgewisseld met wat vriendelijke wolken. Neerslag wordt er niet verwacht.

Vrijdag en het weekend

Ook na morgen, vrijdag en in het weekend, draait de lentezon op volle toeren en wordt er met een zuidelijke stroming steeds warmere lucht naar de Alpen gestuwd. Dat levert een flinke stijging van de temperatuur op. In de dalen zit een dikke 20 er zeker wel in en wie weet dat zelfs de 25 graden al aangetikt kan gaan worden. De grootste kans daarop is voor de zondag weggelegd.

Op zondag zien we een hogedrukgebied boven zien we een hogedrukgebied boven Polen en Wit-Rusland. Lagedruk bevindt zich op de Oceaan en met een zuidelijke stroming wordt steeds warmere lucht aangevoerd.

In het weekend is het soms eerder zomer dan lente. In het Oostenrijkse Innsbruck wordt het meerdere dagen op rij 20 graden of meer:

Ook wat hogerop loopt de temperatuur op tot aangename waardes. Ook in de nieuwe week houdt het zonnige en aangename lenteweer aan, pas in de loop van volgende week lijkt het weer wat wisselvalliger te worden, maar voor de details en hoe dat verder gaat uitpakken kunnen jullie lezen in een volgende blog.

Voor nu wensen we jullie een hele fijne dag en blijf allemaal gezond!

Meer over het corona virus in relatie ook tot het weer;
Zie onze blog  -> 
 Corona – kunnen warm weer en zonneschijn de ziekteverwekker stoppen?

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman Team zoekt versterking

(Visited 251 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer