klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Algemeen: Een hogedrukgebied domineert vrijdag en zaterdag in de Alpenregio. Hierbij loopt de temperatuur -in alle etages- fors op. Na het opruimen van plaatselijke hochnebel, komt de zon goed tevoorschijn en wordt het formidabel zomerweer. De maxima bivakkeren tussen de 22 en zelfs 29 graden. Later in het weekeinde maakt een koufront, met regen en onweersbuien een einde aan het hoogzomerse weertype. Maandag verloopt zelfs op sommige plaatsen ronduit koel en nat. Daarna keert het hogedrukregime weer snel terug, met veel zon en rap oplopende temperaturen.

Prachtige plaat van de zonsopkomst in Innsbruck.

Nazomerweer pakt flink uit

Onder regie van een flink hogedrukgebied precies gepositioneerd boven de Alpen, kan de nazomer vandaag en morgen flink uitpakken. Het blijft droog en de zon schijnt volop. In de nacht en ochtend ontstaan er op meerdere plaatsen wel gebieden met nevel en “hochnebel”. De zon is echter nog krachtig genoeg om dit in de ochtend op te ruimen.
Hiermee gaat de temperatuur fors in de lift. Zo wordt het vandaag maximaal 27 graden in Innsbruck en zaterdag komt daar nog een graadje bij. In Wenen wordt het spannend of zelfs de 30 graden gehaald kan gaan worden. Op 2000 meter hoogte ligt het kwik tussen 14 en 17 graden. Met recht zomerse temperaturen!

Een hogedrukgebied ligt vandaag precies boven de Alpen en brengt zeer warm nazomerweer.

Koufront brengt markante afkoeling en regen

Zondag passeert van west naar oost een koufront over de Alpen. Met regen en onweersbuien zakt het kwik als een pudding in elkaar.

Zondag passeert een koufront van west naar oost over de Alpen, gevolgd door regen en een markante afkoeling. In de Franse Alpen blijft het droger met meer zon en minder afkoeling.
Prachtige kleuren, de herfst staat te popelen om te beginnen. bron: fotowebcam.eu

Maandag regenachtig en koel in centraal en de oostelijke Alpen.

Maandag zit een groot gedeelte van de Alpen in de koelere luchtsoort. Vooral in Oostenrijk valt langdurig neerslag. De SVG daalt naar 2500 tot 2000 meter.

Vanaf dinsdag weer mooi nazomerweer

Dinsdag breidt een hogedrukgebied over de Atlantische Oceaan zich weer uit over Centraal en West-Europa. De straalstroom komt boven de Benelux te liggen, zodat ook daar mooi, en vrij zonnig nazomerweer tot stand gaat komen. De Alpen profiteren ook van dit hoog. Met de straalstroom vrij noordelijk, gaat de temperatuur uiteraard weer flink omhoog tot zomerse waarde. Dit weertype kan zich dan weer enkele dagen handhaven.

Opnieuw hogedruk boven de Alpen, Ook de Benelux gaat profiteren van mooi nazomerweer.

Hoe het verder gaat leest u weer in een volgend bericht.
Vanuit Helmond, wens ik u een prettige dag.
Meer weer en foto’s vind je op Facebook, Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 785 times, 1 visits today)

één reactie op “Alpen – Temperatuur in een “rollercoaster”, na zomerse episode”

  • Ricardo
    4 september 2020 at 11:43

    Ik kijk al uit naar de lagere sneeuwvalgrens 🙂

Comments are closed.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer