Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Een hogedrukgebied domineert vrijdag en zaterdag in de Alpenregio. Hierbij loopt de temperatuur -in alle etages- fors op. Na het opruimen van plaatselijke hochnebel, komt de zon goed tevoorschijn en wordt het formidabel zomerweer. De maxima bivakkeren tussen de 22 en zelfs 29 graden. Later in het weekeinde maakt een koufront, met regen en onweersbuien een einde aan het hoogzomerse weertype. Maandag verloopt zelfs op sommige plaatsen ronduit koel en nat. Daarna keert het hogedrukregime weer snel terug, met veel zon en rap oplopende temperaturen.

Prachtige plaat van de zonsopkomst in Innsbruck.

Nazomerweer pakt flink uit

Onder regie van een flink hogedrukgebied precies gepositioneerd boven de Alpen, kan de nazomer vandaag en morgen flink uitpakken. Het blijft droog en de zon schijnt volop. In de nacht en ochtend ontstaan er op meerdere plaatsen wel gebieden met nevel en “hochnebel”. De zon is echter nog krachtig genoeg om dit in de ochtend op te ruimen.
Hiermee gaat de temperatuur fors in de lift. Zo wordt het vandaag maximaal 27 graden in Innsbruck en zaterdag komt daar nog een graadje bij. In Wenen wordt het spannend of zelfs de 30 graden gehaald kan gaan worden. Op 2000 meter hoogte ligt het kwik tussen 14 en 17 graden. Met recht zomerse temperaturen!

Een hogedrukgebied ligt vandaag precies boven de Alpen en brengt zeer warm nazomerweer.

Koufront brengt markante afkoeling en regen

Zondag passeert van west naar oost een koufront over de Alpen. Met regen en onweersbuien zakt het kwik als een pudding in elkaar.

Zondag passeert een koufront van west naar oost over de Alpen, gevolgd door regen en een markante afkoeling. In de Franse Alpen blijft het droger met meer zon en minder afkoeling.
Prachtige kleuren, de herfst staat te popelen om te beginnen. bron: fotowebcam.eu

Maandag regenachtig en koel in centraal en de oostelijke Alpen.

Maandag zit een groot gedeelte van de Alpen in de koelere luchtsoort. Vooral in Oostenrijk valt langdurig neerslag. De SVG daalt naar 2500 tot 2000 meter.

Vanaf dinsdag weer mooi nazomerweer

Dinsdag breidt een hogedrukgebied over de Atlantische Oceaan zich weer uit over Centraal en West-Europa. De straalstroom komt boven de Benelux te liggen, zodat ook daar mooi, en vrij zonnig nazomerweer tot stand gaat komen. De Alpen profiteren ook van dit hoog. Met de straalstroom vrij noordelijk, gaat de temperatuur uiteraard weer flink omhoog tot zomerse waarde. Dit weertype kan zich dan weer enkele dagen handhaven.

Opnieuw hogedruk boven de Alpen, Ook de Benelux gaat profiteren van mooi nazomerweer.

Hoe het verder gaat leest u weer in een volgend bericht.
Vanuit Helmond, wens ik u een prettige dag.
Meer weer en foto’s vind je op Facebook, Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 824 times, 1 visits today)
Advertentie

één reactie op “Alpen – Temperatuur in een “rollercoaster”, na zomerse episode”

  • Ricardo
    4 september 2020 at 11:43

    Ik kijk al uit naar de lagere sneeuwvalgrens 🙂

Comments are closed.

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier