Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: het hoogtelaag gevuld met koude en vochtige lucht trekt naar de Balkan weg en van west naar oost komen de Alpen onder tussenhoog invloed. Vanaf donderdag komen we aan de voorzijde van een depressie boven zuidwest Europa onder een zachtere zuidwestelijk stroming te liggen waarbij de zuidelijke Alpen te maken gaan krijgen met (veel) neerslag. De noordelijke Alpen profiteren van de Südföhn.

Lokaal extreem veel neerslag zuidelijke Alpen, föhnige Alpennoordkant

Ook gisteren hadden we te maken met de invloed van een hoogtelaag en koude lucht. Mede getriggerd door de dagelijkse gang ontstonden er in de loop van de dag stapelwolken waaruit lokaal een regen en boven de 800 tot 1200 meter een sneeuwbui viel. Verder natuurlijk ook weer het bekende beeld van Hochnebel, lage bewolking en lokale opklaring. Vooral in de oostelijke Alpen viel uit dikkere bewolking ook regen of sneeuw. In de middag en avond begon het van het westen uit op te klaren en de neerslag trok zich terug over de oostelijke Alpen.

[/fusion_builder_container]

(Visited 288 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer