Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vandaag krijgen de Alpen te maken met een overtrekkend koufront. Het is bewolkt en er waait een stevige noordwesten wind. Het is vooral de noordkant van Zwitserland die vandaag en morgen de meeste sneeuw krijgt. Aan de Alpenzuidkant is het föhnig. Vanaf dinsdag wordt het rustiger weer in de Alpen.

Stormachtig met sneeuwval aan de noordkant vanaf 1500m

Vandaag is het bewolkt en valt er van tijd tot tijd neerslag. Afgelopen nacht trok en warmtefront over de Alpen. Vandaag wordt deze opgevolgd door een koufront. De temperatuur gaat sterk omlaag en er waait een stevige wind vanuit het noordwesten.

Vanochtend op de Kitzsteinhorn mooi boven de nevel @FB Kitzsteinhorn

Aan de zuidkant van de Alpen vandaag ook bewolking en veel wind. @Alpe di Siusi

Vooral aan de noordkant van Zwitserland waait het stevig met windsnelheden van meer dan 70 km/u. In de middag kan dit oplopen tot windsnelheden van 100 km/u. Later vandaag zakt het gebied met hoge windsnelheden verder naar het zuiden. In de Zuid-Alpen wordt het föhnig en ook hier gaan hoge windsnelheden gehaald worden.

Stevige wind vandaag voor de noordwestkant begin van de middag met windsnelheden boven de 70km/u. @Kachelmannwetter.de

Eind van middag en avond zakt het gebied met stevige wind verder naar het zuiden. @Kachelmannwetter.de

De sneeuwvalgrens ligt vandaag tussen de 1500 en 2000 m. Aan de noordkant ligt deze lager dan aan de zuidkant. In de loop van de dag zal deze verder omlaag gaan na de passage van het koufront. Vooral in Zwitserland is er vandaag veel regen, sneeuw en wind. In Oostenrijk koelt het pas later af vandaag en valt er minder neerslag. Ook hier zakt de sneeuwgrens onder de 1500 m, maar pas in de loop van nacht. In het uiterste westen van de Alpen blijft het langer droog en is er ook nog ruimte voor een beetje zon.

Een duidelijk verschil tussen noord en zuid waar de sneeuwvalgrens ligt vandaag. Aan de noordkant onder de 1500 m. Aan de zuidkant en ook Oostenrijk ligt deze vandaag nog hoger. Vannacht en op maandag gaat deze verder omlaag naar 500 m!

Verwachte sneeuwval voor de komende 48 uur. vooral Zwitserland krijgt de meeste sneeuw met hoeveelheden lokaal van 50 tot 60 cm. @Kachelmannwetter.de

Maandag gaat de sneeuwvalgrens nog verder omlaag. Met de uitstroom van polaire lucht is het koud en kan er zelfs onder de 500 m in de dalen sneeuw gaan vallen. Met een Nordweststau is het vooral de noordkant van de Alpen die de meeste sneeuw krijgt met hoeveelheden van ongeveer 10 tot 30 cm. Lokaal kan dit meer dan een halve meter zijn. Ook in de rest van de Alpen blijft het maandag wisselvallig en koud.

Dinsdag klaart het weer langzaam op. Met een afzakkend lagedrukgebied is er weer meer ruimte voor hogedruk in de Alpen. Het wordt rustiger weer en er is meer ruimte voor de zon. Wel blijft het nog even koud. Ik denk dat dit op dinsdag veel mooie winterse plaatjes gaat opleveren.

Met de uitstroom van polaire lucht is het de komende dagen koud in de Alpen. ECWMF temp afw. 850hPa voor maandag. @Wetterzentrale.de

In de loop van de week zakt het ‘afgesnoerde’ lagedrukgebied verder naar het zuiden. Hierdoor ontstaat meer ruimte voor hogedruk invloeden voor de Alpen. Het worden een aantal zonnige maar ook koude dagen met een koude noordoostelijke wind. @Wetteterzentrale.de 

De rest van de week blijft het ook nog rustige weer dankzij de hogedruk invloed. Vaak in de ochtend is het nog nevelachtig en hangt er Hochnebel. Pas richting volgend weekend lijkt de wisselvalligheid weer toe te gaan nemen en komen er weer een aantal storingen dichterbij de Alpen. Voorlopig dus nog even winters in de Alpen. Fijne zondag!

(Visited 1.195 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer