Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Veel meer sneeuw in aantocht

Na de sneeuwval van gisteren, hier op het meetveld in Termen (1020m) kon ik 10 cm meten, hadden we vandaag met een onvervalste winterdag te maken. Doordat de zon niet veel kracht meer heeft en er wat sluierbewolking aanwezig was bleef de sneeuw met lichte vorst vandaag ook mooi op de bomen, struiken en daken liggen.

Uitnodigend natuurlijk voor een heerlijke wandeling in onze “achtertuin” door het  winterwonderland aan de voet van de “Brigerbärg”. Geniet even mee van de heerlijke sneeuw en de serene rust in de natuur.

Südstau dump

De komende dagen is er zoals al eerder vermeld o.a. in de video blog van gistermiddag nog veel meer sneeuw in aantocht en met name de zuidelijke Alpen mogen zich gaan opmaken voor heel veel sneeuw en ook heel veel ongemakken. Vanavond en vannacht al een voorproefje in de ZO Alpen.

ECMWF (via Bergfex)
ICON

De verwachte sneeuwhoeveelheden in de Südstau gebieden van 100 tot 200 cm of zelfs nog meer, al of niet samengaand met blizzard condities kunnen, gaan niet alleen voor verkeersproblemen zorgen. Dorpen of zelfs gehele regio’s en dalen zullen niet meer bereikbaar zijn en goede kans ook dat er problemen met de stroomvoorzieningen zullen ontstaan. En natuurlijk niet te vergeten het lawinegevaar. In de westelijke Balkan moet tevens rekening worden gehouden met aanhoudende zware ijzel of “ijsstorm“.

Zeker een situatie om de komende dagen even goed in de gaten te houden. Daarover de komende dagen dan meer.  Fijne avond en ciao vanuit Termen in Oberwallis

Blik richting de Belalp
(Visited 708 times, 1 visits today)

één reactie op “Alpen – Sneeuw impressie”

  • Etienne
    2 december 2020 at 16:32

    Wat een heerlijke kerstplaatjes, Johan!

Comments are closed.

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier