Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Veel meer sneeuw in aantocht

Na de sneeuwval van gisteren, hier op het meetveld in Termen (1020m) kon ik 10 cm meten, hadden we vandaag met een onvervalste winterdag te maken. Doordat de zon niet veel kracht meer heeft en er wat sluierbewolking aanwezig was bleef de sneeuw met lichte vorst vandaag ook mooi op de bomen, struiken en daken liggen.

Uitnodigend natuurlijk voor een heerlijke wandeling in onze “achtertuin” door het  winterwonderland aan de voet van de “Brigerbärg”. Geniet even mee van de heerlijke sneeuw en de serene rust in de natuur.

Südstau dump

De komende dagen is er zoals al eerder vermeld o.a. in de video blog van gistermiddag nog veel meer sneeuw in aantocht en met name de zuidelijke Alpen mogen zich gaan opmaken voor heel veel sneeuw en ook heel veel ongemakken. Vanavond en vannacht al een voorproefje in de ZO Alpen.

ECMWF (via Bergfex)
ICON

De verwachte sneeuwhoeveelheden in de Südstau gebieden van 100 tot 200 cm of zelfs nog meer, al of niet samengaand met blizzard condities kunnen, gaan niet alleen voor verkeersproblemen zorgen. Dorpen of zelfs gehele regio’s en dalen zullen niet meer bereikbaar zijn en goede kans ook dat er problemen met de stroomvoorzieningen zullen ontstaan. En natuurlijk niet te vergeten het lawinegevaar. In de westelijke Balkan moet tevens rekening worden gehouden met aanhoudende zware ijzel of “ijsstorm“.

Zeker een situatie om de komende dagen even goed in de gaten te houden. Daarover de komende dagen dan meer.  Fijne avond en ciao vanuit Termen in Oberwallis

Blik richting de Belalp

Innsbruck, SalzburgerLand en NKBV zijn partners van Alpenweerman.


 

één reactie op “Alpen – Sneeuw impressie”

  • Etienne
    2 december 2020 at 16:32

    Wat een heerlijke kerstplaatjes, Johan!

Comments are closed.