Algemeen: Nog steeds zorgt een sterke hoge druk zone boven de Alpen en de Balkan voor stabiel nazomerweer. Met lucht vanuit Spanje en West-Afrika bereiken de temperaturen, vooral vandaag, hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. Aangezien deze aangevoerde lucht ook zeer droog is, is deze helder en is de zichtbaarheid uitzonderlijk goed. Aan panorama’s vandaag geen gebrek. Zaterdag zakt een kleine depressie boven de Atlantische oceaan uit naar Groot-Brittanië en de Benelux waardoor er in de Alpen een tijdelijke weersverandering zal optreden. Langdurig herfstweer wordt het niet want volgende week lijkt een nieuw hogedrukgebied zich te vormen boven centraal Europa en krijgen de Alpen opnieuw een overvloed aan zonneschijn.

September eindigt met na-zomerse dagen.

Het uitgestrekte hogedrukgebied bepaalde gisteren al het weer in grote delen van de Alpen. Het was erg zonnig met in de loop van de dag enkele hoge wolkenvelden vanaf het noorden. Dit leverde ’s avonds prachtige beelden op die ik u niet wil onthouden.

[/fusion_builder_container]

(Visited 237 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer