Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen; dankzij een groot hogedrukgebied met de kern boven de Baltische Staten is het vandaag en morgen in de Alpen nog heerlijk toeven. Dit hogedrukgebied schuift langzaam wat op en verliest zijn invloed op onze omgeving. In de tussentijd ontwikkelt zich een nieuw hoog boven de Atlantische Oceaan. Vanuit het hoge noorden gaat arctische lucht uitstromen richting de Alpen. De temperatuur maakt een duikvlucht naar beneden. Dit gaat op zondag en maandag de nodige verse sneeuw opleveren.

Terugblik

Het grote hogedrukgebied boven de Baltische Staten zorgt voor veel zon in Europa. Zo ligt de Benelux te baden in de zon en kan iedereen heerlijk in de tuin of op het balkon genieten van het steeds verder in kracht toenemende lentezonnetje. In de Alpen hadden we te maken met een afwisseling van wolkenvelden en zon. De zuidelijke Alpen moesten wel rekening houden met meer bewolking en sneeuw. en soms een regen- of sneeuwbuitje. Dat heeft te maken met een lagedrukgebied dat boven Italië ligt. Op de Balkan heeft dat laag de afgelopen dagen al voor veel sneeuw gezorgd en ook in Italië viel regen en sneeuw.

Veel zon in delen van Europa, vooral wisselvalligheid in Italië en op de Balkan.

Op de Balkan flink wat sneeuw, zoals te zien is uit de beelden van Istvan Kun en Svet Yo in Hongarije en Bulgarije.

Met name in de zuidelijke delen van de Alpen was het bewolkt met van tijd tot tijd wat sneeuw. Dat is ook goed te zien hier in de Aletsch Arena (bron: feratel).

Rustig en zonnig lenteweer

Het lagedrukgebied dat vooral in de zuidelijke delen dus voor sneeuw en bewolking zorgde schuift langzaam weg richting het zuidoosten en dat betekent dat het vandaag en morgen rustig en vrij zonnig lenteweer zal zijn.

Na een frisse start schijnt de zon met name in de noordelijke delen uitbundig. In de zuidelijke delen is meer bewolking aanwezig met zelfs nog een vlokje sneeuw.

Morgen, zaterdag, springt er uit wat lenteweer betreft. De zon schijnt flink en de temperatuur loopt behoorlijk op. In sommige dalen kan het zelfs 15 tot 18 graden worden. Prima weer om een frisse neus te halen, maar let wel op he! Houd 1,5 meter afstand en vermijd drukke gebieden.

Zondag en maandag kouder met sneeuw

In de loop van het weekend ontwikkelt zich een hogedrukgebied ten westen van Ierland en wordt er met een noordelijke stroming koude lucht naar de Alpen gestuurd. Dat betekent dat het gevoelig kouder gaat worden. Op zondag en maandag lijkt het wel weer winter en dat tijdens de laatste dagen van maart.

Het wordt niet alleen kouder, maar er gaat ook weer sneeuw van betekenis vallen. Zelfs tot in de dalen kan er sneeuw gaan vallen. Hogerop in de Alpen kan er door stau zomaar 10 tot 30 cm verse sneeuw kunnen gaan, lokaal zelfs nog wel wat meer.

In Innsbruck is de temperatuurval duidelijk zichtbaar. Wordt het vandaag nog 17/18 graden, zo wordt het maandag nog maar 4 graden en kan er in de nacht naar maandag toe zelfs sneeuw vallen tot in de dalen aan toe. De dagen daarna lijkt het zonnige weer terug te keren met ook flink koude nachten.

In Zermatt zien we dat er in de nacht naar maandag en maandagoverdag een cm of 10 tot 20 kan gaan vallen.

Voor nu een heel goed weekend gewenst, blijf gezond en tot de volgende blog!

Meer over het corona virus in relatie ook tot het weer;
Zie onze blog  -> 
 Corona – kunnen warm weer en zonneschijn de ziekteverwekker stoppen?

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman Team zoekt versterking

(Visited 278 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier