Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Na een aantal dagen met veel wind, komt de atmosfeer komende dagen meer tot rust. Een hogedrukgebied zorgt voor stabiel herfstweer in de Alpen en gaan we een aantal mooie herfstdagen tegemoet. Tijdens mooi weerfases deze tijd spreken we vaak van Altweibersommer of Goldener Oktober.

De Altweibersommer, een mooi weersituatie in de herfst, is een van de bekendste singulariteiten. In de laaglanden kan de zon echter worden versluierd door mist of hoge mist in de herfst, zelfs bij mooi weer, waardoor het effect van de deze Altweibersommer wordt verminderd. Ook wordt vaak gesproken over Goldener Oktober wanneer de herfstkleuren op z’n mooist zijn in de maand oktober.

De Inn in Innsbruck afgelopen week. De herfstkleuren zijn steeds beter te zien.
Een hogedrukgebied boven de Alpen zorgt dit weekend voor stabiel herfstweer

Na een aantal föhnige dagen eerder deze week met hoge temperaturen, lag de temperatuur gisteren een stuk lager in de Alpen.

Vandaag begint op veel plekken met bewolking in de Alpen, maar neemt de zon steeds meer in kracht toe. De wind komt uit een noordwestelijke richting en daarmee kan het fris aanvoelen. Het is aan de koude kant voor de tijd van het jaar met een vorstgrens die rond de 1600 m ligt in de Oost-Alpen. In de West-Alpen nemen de temperaturen snel toe vanmiddag en wordt het aangenaam herfstweer. Hier ligt de vorstgrens beduidend hoger rond de 2500 m.

Morgen, zondag belooft het wederom een zonnige dag te worden. Na een koele start in de ochtend, komen de temperaturen duidelijk hoger uit dan de zaterdag. Met toenemende hoge druk, is het rustig en stabiel herfstweer. In de ochtend kan er hier en daar nog nevel voorkomen, maar deze lost in de loop van de dag op.  De wind draait richting het zuiden tot zuidoosten waarmee zachtere lucht wordt aangevoerd.

De komende 5 dagen wordt weinig neerslag verwacht in de Alpen. Uitzondering zijn de zuidwestelijk Alpen. Met name in de Franse en Zwitserse Alpen kan enige neerslag vallen op dinsdag/woensdag.
Op zondag een temperatuur opleving door een zuidoostelijke aanvoer van zachte lucht. Begin van de week lopen de temperaturen wat terug en op dinsdag/woensdag mogelijk wat neerslag. (bron: ECWMF, prikpunt Innsbruck)

Overmorgen, maandag wordt een zonnige dag in de Alpen. De hoge bewolking neemt toe en een zuidoostelijke wind zorgt voor de aanvoer van zacht lucht. Dinsdag begint de dag mogelijk met veel nevel in de ochtend, maar verder blijft het overwegend zonnig. Uitzondering zijn de westelijke Alpen waar later mogelijk neerslag kan vallen. Bovendien blijft het zacht voor de tijd van het jaar.

Vooruitzichten
Op de lange-termijn lijkt het overwegend droog te blijven in de Alpen. De hoge druk houdt voorlopig stand waardoor storingen vanuit westelijk richting niet weten door te dringen. Omstreeks dinsdag en woensdag kan dit patroon mogelijk doorbroken worden en nemen de neerslag kansen weer toe. Temperaturen schommelen rond gemiddeld voor de tijd van het jaar. Met een aantal zonnige dagen in het vooruitzicht kunnen we spreken van een Goldener Oktober.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier