Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Algemeen: De Alpen hebben nog altijd te maken met een noord tot noordoostelijke hoogtestroming waardoor er koude lucht wordt aangevoerd en het winters blijft. Ook vallen daarbij van tijd tot tijd wat sneeuwbuien in de noordelijke Alpen. In het zuiden is het vooral zonnig.

De dag begint vandaag op veel plaatsen met zonneschijn, maar er zijn ook stukken waar er meer bewolking aanwezig is en een enkele sneeuwbui kan vallen. Met name in Zwitserland en het westen van Oostenrijk begint de dag erg zonnig en koud.

Collega Remco Graas is deze morgen al vroeg op weg in het Oostenrijkse Seefeld en stuurde onderstaande prachtige winterse plaatjes.

De pistes lagen er deze ochtend vroeg nog verlaten bij.
Prachtige zonsopkomst
Een droom..
Op de top na een prachtige skitour
Op en top winters uitzicht over de besneeuwde bossen in de tweede helft van Maart.
Ook nog een prachtige zonsondergang gisteren bij de Glecksteinhütte.

Vandaag begint de dag zoals gezegd met veel zon, maar op verschillende plaatsen komen ook sneeuwbuien voor zoals te zien is op onderstaand radarbeeld.

Radarbeeld vanochtend om 9 uur. Bron: wetteronline.de

Vandaag zal het weerbeeld in het noorden een wat wisselvallig karakter hebben met af en toe zon en af en toe meer bewolking waarbij er enkele sneeuwbuien kunnen vallen. Gedurende de dag zal de bewolking echter meer de overhand krijgen en kunnen er meer intensieve sneeuwbuien voorkomen. In de zuidoostelijke Alpen is er vanmiddag ook vrij veel bewolking aanwezig waarbij er af en toe wat lichte sneeuw kan vallen. In de zuidwestelijk Alpen kunnen ook de nodige sneeuwbuien vallen. Het is op en top winters met een koude noordoostenwind. De vorstgrens ligt daarbij vandaag tussen de 700 en 1000 m in het noorden tot 1400 m in het zuiden. Vrij koud voor de tijd van het jaar dus.

Totale sneeuwval vandaag. Vandaag valt er op verschillende plaatsen wat sneeuw. Grote hoeveelheden worden niet verwacht, maar van tijd tot tijd vallen er wel wat vlokken naar beneden.
Oostenrijk ligt er prachtig bij deze morgen.

Morgen blijft het winters met een flinke wind vanuit het noordoosten. Er wordt daarbij nog wat koudere lucht aangevoerd. Het blijft wat onbestendig met in de noordelijke Alpen behoorlijk wat wolken rondom de bergtoppen. Daarbij is het met name in het noorden weer kans op enkele sneeuwbuien. In de zuidelijke Alpen blijft het droog en schijnt de zon volop. De gevoelstemperatuur voelt erg koud aan morgen door stevige en ijzige noordoostenwind. De temperatuur ligt daarbij op 2000 m tussen de -9 en -14 graden. Op 3000 m gaat het zelfs richting de -20 graden. Ga je hoog de bergen in voor een skitour, kleed je dan warm aan!

Morgen wordt er vanuit het noordoosten nog iets koudere lucht aangevoerd richting de Alpen. Dit zijn de temperaturen op zo’n 1500 m hoogte.

In de nacht naar zondag klaart het dan op en belooft het een behoorlijk frisse nacht te worden met op grote schaal strenge vorst.

Zondag komen er in de loop van de dag dan meer wolken binnendrijven vanuit het noordwesten die horen bij een naderend warmtefront. In het westen is het door hoge drukinvloed het meest zonnig. Ook het zuidoosten houdt het nog even zonnig. In het noorden zal echter meer bewolking aanwezig zijn. Tegen de avond kan het in de noordelijke Oostenrijkse Alpen wat gaan sneeuwen. De temperaturen zijn nog altijd winters met een vorstgrens die meest in de dalen ligt.

Op zondag is met name in Oostenrijk nog kans op wat sneeuwbuitjes. In het zuiden heeft de zon de overhand.

De dagen daarna neemt de hoge drukinvloed vanuit het westen toe en wordt het langzaam steeds zonniger in de Alpen. Op maandag kunnen in Oostenrijk nog enkele sneeuwbuitjes voorkomen. Elders zal de zon de overhand hebben al zal er ook hier en daar nog wat bewolking zijn. Het blijft de eerste dagen nog winters al wordt het wel langzaam wat minder koud.

Halverwege de week stroomt er steeds zachtere lucht de Alpen binnen en gaat het winterse weer er uit en wordt het wat warmer met een vorstgrens die richting de 2200 tot 2700 m zal stijgen. Het weerbeeld is daarbij rustig met weinig wind en veel zonneschijn. Een heerlijk voorjaarsweertje om er op uit te trekken dus!

Halverwege de week hebben de Alpen te maken met hoge drukinvloed met weinig wind (isobaren liggen ver uit elkaar) en veel zonneschijn. De temperatuur gaat daarbij wel in de lift.

Voor nu geniet lekker van het winterse weer en alvast een heel fijn weekend gewenst!

Met dank aan Protest, kledingsponsor Alpenweerman.

Innsbruck Tourismus – Partner Alpenweerman

(Visited 13 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer