Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Nog steeds strekt een uitgestrekte hogedruk zone zich uit van de Azoren tot de Baltische landen. Deze blokkade houdt de regenzones ver buiten het Europese vaste land waardoor veel landen in centraal en west Europa kunnen genieten van de zon. Een kleine zwakte boven Frankrijk en de Westelijke Alpen zorgt daar vandaag en morgen tijdelijk voor meer wolkenvelden en na de middag een lokale bui. Woensdag tot en met vrijdag beloven dan weer schitterende dagen te worden in de hele Alpenboog met zeer hoge temperaturen voor de tijd van het jaar.

Het droge herfstweer houdt aan

De droge en zachte septembermaand gaat eindigen zoals de vorige dagen al aangegeven, met veelal zonnig najaarsweer. Hogedrukweer zorgt nog steeds voor een stabiele atmosfeer waarin geen regenzones kunnen doordringen of gevormd worden. Volgende dagen zorgt tropische storm Karl ervoor dat de lagedrukgebieden in het noorden van Europa wel kunnen binnendringen en zo ook impliciet de hogedrukblokkade meer naar het zuiden wordt geduwd. Daardoor draait de wind in de Alpen meer naar het zuiden-zuidwesten en bereiken de temperaturen erg hoge waarden voor de tijd van het jaar.

[/fusion_builder_container]

(Visited 346 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer