Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Algemeen: Nog steeds strekt een uitgestrekte hogedruk zone zich uit van de Azoren tot de Baltische landen. Deze blokkade houdt de regenzones ver buiten het Europese vaste land waardoor veel landen in centraal en west Europa kunnen genieten van de zon. Een kleine zwakte boven Frankrijk en de Westelijke Alpen zorgt daar vandaag en morgen tijdelijk voor meer wolkenvelden en na de middag een lokale bui. Woensdag tot en met vrijdag beloven dan weer schitterende dagen te worden in de hele Alpenboog met zeer hoge temperaturen voor de tijd van het jaar.

Het droge herfstweer houdt aan

De droge en zachte septembermaand gaat eindigen zoals de vorige dagen al aangegeven, met veelal zonnig najaarsweer. Hogedrukweer zorgt nog steeds voor een stabiele atmosfeer waarin geen regenzones kunnen doordringen of gevormd worden. Volgende dagen zorgt tropische storm Karl ervoor dat de lagedrukgebieden in het noorden van Europa wel kunnen binnendringen en zo ook impliciet de hogedrukblokkade meer naar het zuiden wordt geduwd. Daardoor draait de wind in de Alpen meer naar het zuiden-zuidwesten en bereiken de temperaturen erg hoge waarden voor de tijd van het jaar.

[/fusion_builder_container]

(Visited 347 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer