Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: aan de voorzijde van een laag  met kern ten westen van Portugal wordt vandaag met een sterke zuidwestelijke hoogtestroming zachte en zeer vochtige lucht aangevoerd. Aan de achterzijde van een laag dat van Polen naar de Baltische Staten trekt wordt in de onderste atmosfeer gelijktijdig wat koelere lucht tegen de noordelijke Alpen aangevoerd. Morgen draait de hoogtestroming naar het westen tot noordwesten en stijgt de luchtdruk door toedoen van een hoog dat van de Atlantische Oceaan naar west Europa verplaatst.

Maar eerst nog koufrontpassage met neerslag

Gisteren zorgde de Föhn voor thermische hoogstandjes in de föhn gebieden en lokaal steeg het kwik tot 24 a 25 graden. Verder hadden we te maken met een mengelmoes van wolken en wolkenveld, opklaringen en natuurlijk weer de lokale Hochnebel,. In de loop van de nacht naderde een koufront de Alpen en vannacht regende het vooral al in de westelijke Alpen. Vandaag zal het koufront langzaam verder naar het zuidoosten trekken en mogen ook de oostelijke Alpen zich gaan opmaken voor de nodige nattigheid.

1477330810219
Föhnige luchten gisteren op de Rosinli ob Bäretswil. Foto via MeteoSchweiz Blog / Foto: M. Kaspar

Het wordt weliswaar wat koeler maar het is ook achter het koufront nog vrij zacht. Aan de voorzijde van het koufront is het eerst nog föhnig en het kan nog tot de avond duren voordat het koufront tot over de oostelijke Oostenrijkse Alpen voor neerslag gaat zorgen. De middagtemperaturen stijgen tot 12 a 15 graden en sneeuw valt er pas vanaf 2500 tot 2900 meter. De vorstgrens ligt algemeen boven de 3000 a 3200 meter. Met de föhn en föhnige opklaringen kan het kwik vandaag nogmaals tot 23 a 24 graden oplopen.

ra251
Actuele radarbeeld, Oostenrijk proftieert nog even van de opklaringen,lokaalook uitgebreide Hochnebel
0850_la-1
0850_la
Bewolking en Hochnebel boven Laax, nog is het er droog
stmor25
Slechte condities in St Mortitz,


Morgen valt vooral in de ochtend nog neerslag waarbij het in de bergen aan de noordkant vanaf 1800 a 2000ook kan sneeuwen. Van het westen uit gaat de activiteit eruit echter meer en meer uit en wordt het van west naar oost geleidelijk droog. Deze weersverbetering is een voorbode op een rustigere en stabiele weerfase met veel zon en zeer aangename temperaturen.

kf251
UKMO isobarenkaart voor woensdag 00h00

Dit hebben we te danken aan een van de Atlantische Oceaan inschuivend hoog dat zich boven west Europa gaat vastzetten en met een beetje geluk tot begin volgende weer het weerbeeld zal bepalen. We mogen ons dus gaan opmaken voor heerlijk herfstweer en vooral in de bergen kan de zon overuren gaan maken. Keerzijde van de hogedruk in deze tijd van het jaar is de vorming van Hochnebel en mist in de lagere delen en dalen. Het is de komende dagen dus zaak om de Hochnebel te ontvluchten om zo hogerop te kunnen genieten de mooie bergpanorama`s en fraaie vergezichten.

hgzat
Vanaf donderdag krijgen we een aantal dagen met hogedruk en een warme hoogterug te maken!
25ens
Ook de GFS ensembles ondersteunen de drogere weerfase!

Wat het weer de komende week gaat doen en of het dan kouder gaat worden dat gaan we morgen en de komende dagen bekijken. Tot zover voor deze ochtend vanuit een regenachtig Bad Zurzach. Straks gaan we weer op pad richting het Oberwallis alwaar het (nog) droog is. Fijne dag en tot morgen. Ciao

bazur
Thermalbaden Bad Zurzach gisteren ochtend

Kijk ook eens op de  webcams voor het weer in de Alpen en Oberwallis zie – Meteo-Oberwallis – en onze link – Alpenwebcams

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en -of Twitter.  Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS . Foto’s, neerslaghoeveelheden en andere updates vanaf locatie zien we gaarne tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Join Alpenweerman community
Het is weer een interessante herfst en één ding is ook zeker “de volgende winter, die komt bestimmt!  JOIN US of wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

rehall-logo-2015
Winter is coming – be prepared –

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 265 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer