Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: een hoogtelaag met kern boven noord Duitsland bepaalt vandaag nog met vochtige en koude lucht het weerbeeld in de Alpen. In het weekend trekt het laag in noordelijke richting weg en krijgen de Alpen aan de voorzijde van een Atlantische depressie met een tussenhoog te maken. Met een naar het zuiden draaiende hoogtestroming wordt het markant zachter maar ook stabieler.

Met föhn begin volgende week lokaal 22 graden

Ook het weer op de donderdag stond zoals verwacht in het teken van een hoogtelaag met kern boven midden Duitstland. Op een via de oostelijke Alpen wegttrekkende storing viel er overdag vooral in de Oostenrijkse zuidoostelijke Alpen nog neerslag waarbij het boven de 1300 en lokaal 800 meter sneeuwde. In de loop van de middag stroomde er achter het front geleidelijk wat drogere lucht over de Alpen en in de vroege avond was het zelfs grotendeels onbewolkt. Enkel het uiterste zuidoosten van de Alpen hadden nog met neerslag en bewolking te maken.

[/fusion_builder_container]

(Visited 443 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer