Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Algemeen;
Het is vandaag onbestendig in een groot gedeelte van het Alpengebied. De wind is sterk aanwezig en zeker op de toppen kan het flink spoken. Het goede nieuws is dat de sneeuwvalgrens flink is gedaald, zodat ook de lager gelegen gebieden nu weer sneeuw zien dwarrelen, in de loop van de dag zakt de sneeuwvalgrens nog wat verder naar 500 tot 800 meter. Door de wind zal de sneeuw sterk “verwaaid” zijn, zodat er op de ene plek meer ligt dan op de andere plek. Woensdag en donderdag wordt het geleidelijk rustiger, vrijdag kondigt zich een nieuw neerslaggebied aan.

Verse sneeuw bij onze collega’s in Obertaurn

Aanhoudend onbestendig

Stormdepressie Sabine heeft nog steeds de touwtjes goed in handen in het Alpengebied, Onze collega’s melden dan ook vanuit Obertaurn een flinke wind en sterk verwaaide sneeuwval. Door de wind en de lagere temperaturen voelt het ook nog eens koud aan buiten. Degene die zich vandaag buiten waagt, moet er dan ook op bedacht zijn voor goede winterkleding.

Niet overal is het slecht weer, de zuidkant profiteert va zonnigere condities. Zoals in Bad Klein Kirchheim. (bron: Foto-webcam.eu)

Woensdag is het nog steeds wisselvallig in de Alpen, al knapt het weer op het inschuiven van een zwak tussenhoog steeds meer plaatsen geleidelijk op. De wind die eerst nog flink aanwezig is, zeker op de toppen, gaat geleidelijk afnemen en we zien de zon hier en daar weer tevoorschijn komen. De kans op sneeuwbuien blijft echter aanwezig, gebieden zoals Voralberg in Oostenrijk zijn hier met name gevoelig voor. Sneeuwvalgrens meest tussen de 700 en 500 meter

Donderdag is het  door het overtrekkende tussenhoog tijdelijk nog droog en vooral in de ochtend schijnt ook nog de zon. Dat geldt met name voor de oostelijke Alpen. Het 0 gradenniveau pendelt in de gehele Alpen tussen de 700 en 1300 meter, in de Franse Alpen ook nog wat hoger. In de Franse en Zwitserse Alpen neemt in de middag op nadering van een volgend front de bewolking toe en gaat het weer sneeuwen.

De komende 5 dagen gaat er met zwaartepunt noordwest en west Stau weer het nodige aan sneeuw bijvallen.

Door het instromen van weer wat zachtere lucht zal de sneeuwvalgrens weer wat stijgen naar circa 1100 tot 1500 meter. In de nacht volgt dan weer koudere lucht en daalt de sneeuwvalgrens weer naar 1000 tot 800 meter

Vrijdag vooral in de ochtend nog sneeuw, in de loop van de dag op nadering van een volgend hoog geleidelijk weer afnemend. De sneeuw accumulaties zijn dan nog wat onzeker, er komt namelijk wat zachtere lucht binnen. Daar komen we morgen op terug.

In het weekend volgt dan weer een volgend hoog en hoogterug en kan de rust in de atmosfeer geleidelijk weer terugkeren. De zon komt er weer aan te pas en vooral in de bergen gaat het kwik dan weer flink in de lift. Op 1500 meter stijgt het kwik aan de noordkant tot 8 a 10 graden en de vorstgrens tot 2600 a 2900 meter en mogelijk nog hoger

Vrijdag volgt een hoog en weersverbetering

Vanaf zondag en volgende week volgen vanuit het westen weer volgende storingen met weer meer wind (storm) en neerslag. Vanaf dinsdag dan weer gevoelig kouder. Daarover dan ook morgen meer. Hieronder nog de ensembles!

Vanuit Helmond, wens ik u een prettige dag.

Discussieer mee op ons Forum
Mocht je overigens vragen hebben of gezellig mee willen kletsen over het weer en klimaat of de polar vortex kijk dan ook eens op ons Forum! Fijne dag en ciao

Lawinegevaar, klik op kaart of link en zoek per land / locatie voor info lawinegevaar

Meer weer en foto’s vind je op Facebook Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman Team zoekt versterking

Geïnteresseerd ? – meer info HIER

(Visited 3.318 times, 1 visits today)

6 Reactie op “Alpen – Op veel plaatsen sneeuw, aanhoudend turbulent”

 • Hans
  11 februari 2020 at 12:36

  Dag Arjan,

  Leuk dat je begonnen bent met schrijven voor alpenweerman, ik kijk er naar uit meer van je te lezen!

  Groet,
  Hans

 • Arjan
  11 februari 2020 at 12:47

  Dag Hans,
  Hartelijk dank voor je leuke bericht en het volgen van AWM. Daar doen we het voor!
  Groet Arjan

 • Dennis
  11 februari 2020 at 13:34

  Leuk!! Arjan terug. Las al graag je berichten op een andere site paar jaar terug.
  Goed bericht ook. Compact en duidelijk. Wij gaan vrijdag naar Kaprun. Zin in. Goed je terug te zien. Groet, Dennis

  • Arjan
   11 februari 2020 at 19:53

   Hallo Dennis,
   Leuk je ook hier te zien. Kaprun is een mooie locatie en sneeuwzeker dus dat komt wel goed met je vakantie! Veel plezier.

 • Bertil blaas
  11 februari 2020 at 16:26

  Dag Arjan,

  Ben al jaren een dagelijks volger op de site.
  Prima duidelijk weer bericht. 👍👍

  Groeten Bertil.

  • Arjan
   11 februari 2020 at 19:55

   Hallo Bertil,
   Bedankt voor je leuke reactie. Meer berichten zullen volgen!
   Groet, Arjan

Comments are closed.

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer