Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen;
Het is vandaag onbestendig in een groot gedeelte van het Alpengebied. De wind is sterk aanwezig en zeker op de toppen kan het flink spoken. Het goede nieuws is dat de sneeuwvalgrens flink is gedaald, zodat ook de lager gelegen gebieden nu weer sneeuw zien dwarrelen, in de loop van de dag zakt de sneeuwvalgrens nog wat verder naar 500 tot 800 meter. Door de wind zal de sneeuw sterk “verwaaid” zijn, zodat er op de ene plek meer ligt dan op de andere plek. Woensdag en donderdag wordt het geleidelijk rustiger, vrijdag kondigt zich een nieuw neerslaggebied aan.

Verse sneeuw bij onze collega’s in Obertaurn

Aanhoudend onbestendig

Stormdepressie Sabine heeft nog steeds de touwtjes goed in handen in het Alpengebied, Onze collega’s melden dan ook vanuit Obertaurn een flinke wind en sterk verwaaide sneeuwval. Door de wind en de lagere temperaturen voelt het ook nog eens koud aan buiten. Degene die zich vandaag buiten waagt, moet er dan ook op bedacht zijn voor goede winterkleding.

Niet overal is het slecht weer, de zuidkant profiteert va zonnigere condities. Zoals in Bad Klein Kirchheim. (bron: Foto-webcam.eu)

Woensdag is het nog steeds wisselvallig in de Alpen, al knapt het weer op het inschuiven van een zwak tussenhoog steeds meer plaatsen geleidelijk op. De wind die eerst nog flink aanwezig is, zeker op de toppen, gaat geleidelijk afnemen en we zien de zon hier en daar weer tevoorschijn komen. De kans op sneeuwbuien blijft echter aanwezig, gebieden zoals Voralberg in Oostenrijk zijn hier met name gevoelig voor. Sneeuwvalgrens meest tussen de 700 en 500 meter

Donderdag is het  door het overtrekkende tussenhoog tijdelijk nog droog en vooral in de ochtend schijnt ook nog de zon. Dat geldt met name voor de oostelijke Alpen. Het 0 gradenniveau pendelt in de gehele Alpen tussen de 700 en 1300 meter, in de Franse Alpen ook nog wat hoger. In de Franse en Zwitserse Alpen neemt in de middag op nadering van een volgend front de bewolking toe en gaat het weer sneeuwen.

De komende 5 dagen gaat er met zwaartepunt noordwest en west Stau weer het nodige aan sneeuw bijvallen.

Door het instromen van weer wat zachtere lucht zal de sneeuwvalgrens weer wat stijgen naar circa 1100 tot 1500 meter. In de nacht volgt dan weer koudere lucht en daalt de sneeuwvalgrens weer naar 1000 tot 800 meter

Vrijdag vooral in de ochtend nog sneeuw, in de loop van de dag op nadering van een volgend hoog geleidelijk weer afnemend. De sneeuw accumulaties zijn dan nog wat onzeker, er komt namelijk wat zachtere lucht binnen. Daar komen we morgen op terug.

In het weekend volgt dan weer een volgend hoog en hoogterug en kan de rust in de atmosfeer geleidelijk weer terugkeren. De zon komt er weer aan te pas en vooral in de bergen gaat het kwik dan weer flink in de lift. Op 1500 meter stijgt het kwik aan de noordkant tot 8 a 10 graden en de vorstgrens tot 2600 a 2900 meter en mogelijk nog hoger

Vrijdag volgt een hoog en weersverbetering

Vanaf zondag en volgende week volgen vanuit het westen weer volgende storingen met weer meer wind (storm) en neerslag. Vanaf dinsdag dan weer gevoelig kouder. Daarover dan ook morgen meer. Hieronder nog de ensembles!

Vanuit Helmond, wens ik u een prettige dag.

Discussieer mee op ons Forum
Mocht je overigens vragen hebben of gezellig mee willen kletsen over het weer en klimaat of de polar vortex kijk dan ook eens op ons Forum! Fijne dag en ciao

Lawinegevaar, klik op kaart of link en zoek per land / locatie voor info lawinegevaar

Meer weer en foto’s vind je op Facebook Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman Team zoekt versterking

Geïnteresseerd ? – meer info HIER

(Visited 3.315 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

6 Reactie op “Alpen – Op veel plaatsen sneeuw, aanhoudend turbulent”

 • Hans
  11 februari 2020 at 12:36

  Dag Arjan,

  Leuk dat je begonnen bent met schrijven voor alpenweerman, ik kijk er naar uit meer van je te lezen!

  Groet,
  Hans

 • Arjan
  11 februari 2020 at 12:47

  Dag Hans,
  Hartelijk dank voor je leuke bericht en het volgen van AWM. Daar doen we het voor!
  Groet Arjan

 • Dennis
  11 februari 2020 at 13:34

  Leuk!! Arjan terug. Las al graag je berichten op een andere site paar jaar terug.
  Goed bericht ook. Compact en duidelijk. Wij gaan vrijdag naar Kaprun. Zin in. Goed je terug te zien. Groet, Dennis

  • Arjan
   11 februari 2020 at 19:53

   Hallo Dennis,
   Leuk je ook hier te zien. Kaprun is een mooie locatie en sneeuwzeker dus dat komt wel goed met je vakantie! Veel plezier.

 • Bertil blaas
  11 februari 2020 at 16:26

  Dag Arjan,

  Ben al jaren een dagelijks volger op de site.
  Prima duidelijk weer bericht. 👍👍

  Groeten Bertil.

  • Arjan
   11 februari 2020 at 19:55

   Hallo Bertil,
   Bedankt voor je leuke reactie. Meer berichten zullen volgen!
   Groet, Arjan

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer