Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Nog steeds bepaald het hogedrukgebied boven Scandinavië het weer in de Alpen. Al enkele dagen is de dominerende windrichting het noordoosten en dit zal ook de volgende dagen nog hoofdzakelijk blijven. Net als de voorbije dagen zijn de oostelijke Alpen meer gevoelig aan de vochtige lucht waardoor de zon het hier moeilijker heeft. Zonnekloppers moeten naar het zuidwesten waar de zon nog zo’n 11 uur kan schijnen in deze periode van het jaar. Het blijft frisjes met temperaturen rond of net onder de normalen voor de tijd van het jaar.

Sneeuw in Oost-Europa, vanaf zondag ook in de Alpen meer kans op sneeuw. 

Afgelopen dagen viel er met name in Oostenrijk en Duitsland wat lichte sneeuw en werden de gletsjer beloond voor hun doorzettingsvermogen tijdens de zomer. Echter, met een noordoostelijke luchtstroming blijven sneeuwdumps meestal uit en dat is ook nu het geval. In Oost-Europa daarentegen, met name in Polen en Slowakije, viel een pak sneeuw tot lokaal 50 cm!

[/fusion_builder_container]

(Visited 494 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer