Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Algemeen: uitgaande van een depressie met centrum ten westen van de Golf van Biskaje wordt met een zuidwestelijke hoogtestroming zeer zachte en afwisselend drogere en dan weer vochtigere lucht over west Europa en de Alpen aangevoerd. Tot het weekend verandert er niet veel aan deze situatie. Vanaf het weekend wordt de ontwikkeling onzeker

Gisteren stroomde in de loop van de dag met een zuidwestelijke stroming toenemend vochtig warme lucht vanuit zuid Frankrijk de westelijke Alpenlanden binnen. Deze lucht was onstabiel van opbouw en mede ondersteund door de dagelijkse gang (opwarming zon) ontstonden er in de middag regen en onweersbuien waarbij lokaal ook hagel en zware windstoten voorkwamen. De meest actieve exemplaren ontstonden in het zuidwesten van Duitsland, de Jura en het westen van Zwitserland.

[/fusion_builder_container]

(Visited 23 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer