Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Met een zuidelijke stroming is het vandaag vrij zacht en meest droog met uitzondering van het zuidwesten. Op zaterdag neemt de lage druk invloed toe en wordt het instabiel met vochtigere lucht en kunnen er buien ontstaan. Ook daarna blijft het relatief onstabiel met steeds weer kans op buien. De zon zal zich echter ook laten zien.

Gisteren hadden we in de Alpen te maken met een mix van zonnige momenten in combinatie met buien. Dit leverde wel erg mooi plaatjes op.

Van tijd tot tijd kwamen er flinke buien naar beneden.
Mooie regenbogen waren daarbij ook te zien!
Een mix van zon en buien ook hier in de Kitzbüheler Alpen.
Ook in de regio Innsbruck trokken van tijd tot tijd buien over.
Prachtige hochnebelvelden gisterenochtend met bovenop de toppen nog wat verse sneeuw van de afgelopen dagen.

Vandaag is het op de meeste plaatsen prima weer en laat de zon zich veel zien. Met name in de zuidelijke Alpen en in de westelijke Alpen kan er in de middag een enkele bui ontstaan. In de noord Alpen is het wat föhnig en blijft het droog. Het is warm met een nul-graden grens die pendelt tussen de 3000 en 3600 m. De kans op onweer is vandaag klein.

Radarbeeld deze morgen om 8 uur. In het zuidwesten meer bewolking en in het oosten begint de dag zonnig en droog. Bron: Wetteronline.de
De dag begint echt prachtig zoals hier in de Karwendel.
Een perfecte morgen in de Alpen.
De Körbersee deze morgen in Vorarlberg.

Zaterdag begint de dag op de meeste plaatsen erg mooi met weinig bewolking. In de loop van de ochtend breiden zich buien vanuit het zuidwesten over de westelijke Alpen uit waarbij de temperatuur ook iets naar beneden gaat. De sneeuwvalgrens daalt daarbij richting de 2600 m hoogte. Verder naar het oosten ontstaan gedurende de dag flinke stapelwolken die in de middag ook uitgroeien tot buien waarbij een klap onweer tot de mogelijkheden behoort. Later op de avond en in de nacht bereikt het koufront vanuit het westen ook het oosten en koelt het ook hier wat af.

Vanuit het westen stroomt beduidend frissere lucht binnen achter het koufront.

Zondag verloopt duidelijk frisser dan de zaterdag en aan de noordzijde van de Alpenhoofdkam is het overwegend bewolkt en valt er vaak regen waarbij de sneeuwvalgrens rond de 3000 m zal liggen. In de zuid- en zuidwestelijke Alpen is het beter weer en laat de zon zich duidelijk veel meer zien. Echter is er hier later op de middag ook kans op een (onweers)bui.

Maandag met name regen in de oostelijke helft van de Alpen.

Maandag en dinsdag wordt met een oostelijke stroming vochtige lucht aangevoerd en blijft het wat frisser en ontstaan. De zuidelijke Alpen hebben beduidend meer zonneschijn al zullen daar ook zeker regen- en onweersbuien vallen. Maandag is de mindere dag in de noordoostelijke Alpen en dinsdag is het wat minder in de westelijke helft van de Alpen.

Dinsdag is een mindere dag in de westelijke Alpen. Al blijft de oostelijke helft ook nog steeds kans houden op een bui.

De dagen daarna blijft het weer wat aan de onstabiele kant en zullen er in de loop van de dag steeds weer stapelwolken onstaan die dan uit kunnen groeien tot (onweers)buien.

Ook in de loop van volgende week blijft en onstabiel met in de middagen steeds weer kans op convectieve neerslag waarbij het somsintensief kan regenen met een klap onweer.

Wil je er op uit, pak dan met name de ochtenden. Die zullen het beste zijn en zorg dat je op tijd weer beneden bent of een veilige plek hebt opgezocht. Het zal ook veel nowcasten zijn als je in de bergen bent. Kijk goed om je heen hoe het weer zich ontwikkelt en bekijk de weerradar waar mogelijk.

Voor nu alvast een fijn weekend toegewenst allemaal!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 452 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier