Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Een groot lagedrukgebied boven Noord-Europa zorgt voor de aanvoer van koele en vochtige lucht naar de Alpen. Ook de komende dagen blijft het wisselvallig en koel voor de tijd van het jaar. 

Koele maanden april en mei – uitzondering Europa

Zoals gisteren in het weerbericht al werd benoemd lijkt de koude anomalie komende tijd aan te houden. Met een wereldwijde temperatuurafwijking die duidelijk boven gemiddelde is, is Europa daarmee een uitzondering op dit moment.

Temperatuur trend voor de komende 7 dagen. Het blijft aan de koele kant in Europa (GFS temp. anomalie T2, via Karsten Haustein)
Temperatuurafwijking 2m ten opzichte van 1981-2010 voor de maand mei tot nu toe. Europa en het oosten van de VS onder gemiddeld. Andere plekken zoals op de wereld zoals Rusland boven gemiddeld.
De gemiddelde temperatuurafwijking voor het noordelijke halfrond is bovengemiddeld, maar Europa is een uitzondering en het koeler. Luchtmassa’s van de Noordpool maken een omweg en zorgen vanuit het westen voor afkoeling.

Eerder verliep de maand april ook al koeler dan gemiddeld in een groot deel van Centraal-Europa.

Alpenweer – wisselvallig en koel

Vandaag, zondag blijft het wisselvallig en is het aan de koele kant. Aan de noordzijde van de Alpen is veel bewolking en ontstaan lokale buien, maar laat de zon zich ook af en toe zien. Aan de zuidkant is meest droog en meer ruimte voor de zon. In de loop van de middag en avond neemt de kans op buien verder toe en kan er lokaal ook een onweersklap voorkomen. De sneeuwvalgrens ligt rond de 1800-2000 m. In de West-Alpen kan vandaag zo’n 20-30 cm sneeuw vallen hogerop.

Morgen, maandag zijn er geen grote weersveranderingen. Het blijft wisselvallig en gedurende dag kunnen buien ontstaan met lokaal een onweersbui. Het blijft koel voor de tijd van het jaar en het voelt fris aan met een wind uit west tot noordwestelijke richting.

Dinsdag ook een vergelijkbaar weerbeeld. Aan de noordkant van de Alpen blijft het koel en winderig. De meeste regenbuien zullen zich al in de vroege ochtenduren ontwikkelen. Lokale onweersbuien kunnen later ook in de loop van de dag voorkomen. Ten zuiden van de Alpenhoofdkam blijft het langer droog, maar kunnen in de loop van de middag een aantal stevige buien ontstaan.

Op dit moment veel bewolking boven Innsbruck, webcambeeld vanaf de Seegrube
Komende dagen blijft het wisselvallig. Eind van de week op donderdag en vrijdag zorgt een Tussenhoog voor een weersverbetering.

Vooruitzichten

Na een aantal wisselvallige dagen, volgt later in de week een weersverbetering. Omstreeks donderdag/vrijdag zorgt een Tussenhoog voor stijgende temperaturen en meer zonuren. In het weekend bereikt waarschijnlijk nieuwe storing de Alpen en koelt het weer af. Ook op de langere termijn zijn er nog geen overtuigende signalen die een thermische opleving laten zien. Op het warmere zomerweer moeten we nog even geduld hebben.

Fijne dag nog en groet vanuit Innsbruck Tirol, Roy Molenaar

Jouw BLOG / Weerbericht ?!

Mocht je overigens ook eens willen bloggen over JOUW mooie plekje of ervaringen in de Alpen of ook de Lage Landen of zelfs weerberichten willen schrijven voor het sterk groeiende platform van Alpenweerman neem dan contact met ons op!

Met dank ook aan Protest, kledingsponsor Alpenweerman.

Innsbruck Tourismus – Partner Alpenweerman

(Visited 16 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer