Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: de Alpen verblijven tussen een krachtig hoog boven Scandinavië en een hoogtelaag in een noord tot oostelijke hoogtestroming waarmee aan de Alpennoordkant vochtig koude lucht wordt aangevoerd. Ten zuiden van de Alpenhoofdkam is het föhnig. Ook op de langere termijn gaat het koud verder met vooral later toenemende neerslag (sneeuw) kansen door hoogtelaag!

Herfst met winterse trekjes

Boven Scandinavië heeft zich de afgelopen dagen een krachtig hoog (1051 hPA)  in de steigers gezet welke ook in de hoogte goed is ontwikkeld. Aan de weerszijden van dit hoog zien we lagedrukgebieden liggen en de gehele constellatie heeft de kenmerken van de Griekse letter “omega”. Binnen de meteorologie spreken we derhalve ook van een zogenaamde “omega blokkade” en deze kunnen zeer stabiel zijn en gedurende langere tijd quasi stationair blijven liggen. Aan de westflank van het hoog zien we zachte lucht de komende dagen tot ver naar het noorden uitstromen tot over Spitsbergen en later in de week zelfs tot over Nova Zembla. Gelijktijdig stroomt aan de oostflank koudere lucht naar het zuiden en later ook westen uit. Pakken we dan de kaarten van vrijdag zaterdag erbij dan zien we dat op enige hoogte (T850hPa) de temperaturen hier lager uitkomen dan op Spitbergen en Nova Zembla.

Ook de Alpen krijgen de komende dagen te maken met de koudere polaire lucht, in eerste instantie betreft het vooral de oostelijke Alpen maar met het vorderen van de week moeten dan ook de westelijke Alpen eraan geloven. In hoeverre er ook neerslag gaat vallen, hogerop sneeuw, is nog niet geheel duidelijk en heeft alles te maken met wat her oost Europese hoogtelaag gaat doen.

[/fusion_builder_container]

(Visited 504 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer