Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Het grote lage drukgebied boven zuidwest Europa verliest met een opkomende noordelijke stroming steeds meer zijn invloedop het weer in de Alpen. De wind draait naar het noorden en er worden koelere en vochtige luchtmassa’s aangevoerd, wat in de noordelijke Alpen voor wat stau effecten kan gaan zorgen.

Na al het sneeuwgeweld in de zuidwestelijke Alpen van de afgelopen dagen, begint de dag hier vandaag droog met veel zon met hier en daar wat wolkenvelden. In de noord Alpen in Oostenrijk en het oosten van Zwitserland begint de dag wel met veel bewolking met op veel plekken ook al de eerste neerslag van vandaag.

zellamsee-2016_11-27-0910_hu

In de noordoostelijke Alpen zoals hier in Zell am See is het vandaag erg bewolkt met van tijd tot tijd wat neerslag

konkordiahuette-2016_11-27-0910_hu

Wat verder naar het oosten in de noord Alpen zijn er veelmeer gaten in de bewolking aanwezig en laat de de zon zich veel meer zien zoals hier bij de Konkordia hütte boven de Aletsch gletsjer

solieres

Hier een foto uit het Franse Solieres in de Maurienne vallei. Hier is de afgelopen dagen een enorme vracht aan sneeuw gevallen met op deze plek meer dan 2 meter! Het lawine gevaar is dan ook groot op dit moment en men moet erg voorzichtig zijn.

Vandaag belooft voor de noord Alpen een dag te worden met veel en dichte bewolking waarbij het zicht af en toe erg matig is. Van tijd tot tijd zal er wat lichte neerslag vallen en vanaf zo’n 1200 tot 1600 m wat sneeuwval. Erg veel zal dit echter niet zijn. Door het draaien van de wind naar het noorden, klaart het in de zuidelijke Alpen meer een meer op en zal de zon hier z’n gezicht regelmatig laten zien en blijft het droog. Alleen in de gebieden ten oosten van de Dolomiten zou er hier en daar nog een buitje kunnen voorkomen, maar erg veel zal dit niet zijn. Verder naar het westen van de Alpen is het vandaag prachtig weer met heel veel zonneschijn. Met de grote hoeveelheden sneeuw die hier de afgelopen week is gevallen belooft het erg mooi te worden. Wel moet men hier opletten op lawine gevaar. Dus trekt U er hier op uit, houdt dan de lokale berichtgeving goed in de gaten! De nul-graden grens ligt vandaag tussen de 2200 en 2600 m in de westelijke Alpen en tussen de 1800 en 2300 meter in de oostelijke Alpen.

weerkaart-maandag

Met een noordelijke stroming wordt er koelere lucht aangvoerd met wat lichte neerslag in de noord Alpen

In de westelijk Alpen belooft het vandaag weer prachtig en perfect wintersport weer te worden zoals hier in het Franse Tignes gisteren. Genieten!

Droomplaatjes uit de Franse Alpen. Zon, verse sneeuw, weinig mensen, wat wil een wintersporter nog meer..

Op maandag in de noordelijke Alpen hier en daar nog wat neerslag, maar al snel begint de bewolking hier te verdwijnen. Het zich wordt almaar beter en de zon gaat uitbundig schijnen gedurende de middag. Met een oplevende noordenwind wordt het steeds wat kouderen gaat het ook in de zuidelijke Alpen steeds verder afkoelen in de richting van dinsdag. Ook dan belooft het weer een prachtige dag te worden waarbij de zon overuren gaat maken en de omstandigheden heerlijk zullen zijn in de bergen. Wel trekken er in de loop van dinsdagmiddag langzaam steeds meer wolken binnen, die met name in de Franse Alpen voor wat lichte neerslag kunnen gaan zorgen aan het einde van de dag waarbij de sneeuwvalgrens zo rond de 1400 m zal liggen.

weerkaart-woensdag

Door een hoge vlakke druk verdeling boven de Alpen, begint de week met veel zonneschijn en weinig wind

Op woensdag wordt het dan vanuit het westen langzaam weer wat warmer waarbij er van west naar oost hoge bewolking binnen zal trekken. Het zicht zalechter nog steeds heel behoorlijk zijn alleen het licht zal iets difuser zijn. De wind vanuit het noorden leeft weer op en kan van tijd tot tijd stromachtig worden in de bergen. Richting donderdag kunnen er dan met namein de oostelijke Alpen wat verse cm aan sneeuw gaan vallen vanaf zo’n 1000 m. In de loop van de dag lost de bewolking echter al weer snel op en wordt het weer redelijk zonnig weer. In de west Alpen blijft het meest droog en zonnig.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 782 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer