Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Vanuit het noordoosten wordt koude lucht aangevoerd. Tegelijkertijd zorgt een lagedrukgebied ten zuiden van de Alpen voor wat sneeuwval tot in de meeste dalen voor een groot deel van de Alpen. Alleen in de zuidelijke Franse Alpen lijkt de neerslag in de ochtend al weggetrokken te zijn. Ook de komende dagen staan in het teken van wisselvallig weer waarin de in de loop van de week de sneeuwvalgrens weer gaat stijgen.

Johan geniet van de vele sneeuw in het Zermatt!

Maandag bereikt de koude lucht uit het noordoosten de Alpen. Een lagedrukgebied bij Noord-Italië zorgt voor sneeuwval in een groot deel van de Alpen, maar meer dan enkele centimeters hoeft er niet verwacht te worden. In de noordelijke helft ligt de sneeuwvalgrens rond de 500-800 meter. De zuidelijke helft, inclusief de Franse Alpen, heeft een wat hogere sneeuwvalgrens van zo’n 900 à 1200 meter. In de loop van de dag wordt het vanuit het westen uit steeds droger.

Weerkaart voor maandag: Koude lucht uit het noordoosten heeft de Alpen bereikt met een hogedrukgebied ten noorden van de Alpen. Een lagedrukgebied ten zuiden van de Alpen brengt sneeuwval tot in de dalen. Bron: Wetterzentrale

Ruimte voor de zon is er vooral in de westelijke helft. Er staat over het algemeen weinig wind, al staat er ten zuiden van de Alpenhoofdkam een noordelijke föhn. In de middag komen de temperaturen op 1500 meter uit op zo’n -4°C tot -7°C in de noordelijke helft. Dankzij de noordoostelijke stroming liggen deze in het oosten van Oostenrijk nog iets lager. In het zuiden, en dan met name Noord-Italië met de noordelijke föhn en mildere lucht vanuit het zuidoosten, liggen deze hoger: 1-3°C.

Dinsdag valt er aan de noordzijde van de Alpen nog wat lichte sneeuw. Het lagedrukgebied is verder naar het zuiden getrokken. Wel kan er nog steeds een föhn uit het noorden voorkomen. Mede hierdoor is er ruimte voor de zon ten zuiden van de Alpenhoofdkam en Franse Alpen. Ook de tweedeling qua temperatuur is nog goed te zien op 1500 meter hoogte: -5°C à -7°C in de noordelijke helft tegen -1°C à 2°C in de zuidelijke helft van de Alpen. In de loop van de dag verplaatsen de sneeuwbuien zich steeds meer richting het zuiden en valt de sneeuw tot in de dalen.

Weerkaart voor dinsdag: de Alpen liggen nog steeds in de koude lucht vanuit het noordoosten. Het lagedrukgebied zorgt voor de aanvoer van vochtige lucht waardoor er nog steeds sneeuwbuien vallen. Bron: Wetterzentrale

Komende week valt er van tijd tot tijd wat sneeuw tot in de dalen. Wel gaat de koude lucht van nu de Alpen verlaten. Hierdoor stijgt de sneeuwvalgrens halverwege komende week ook weer.

Webcams

Meer beelden uit de Alpen en Oberwallis zie – Meteo-Oberwallis – en onze link – Alpenwebcams (de website en webcams van Meteo-Oberwallis zijn door een server probleem tijdelijk niet toegankelijk)

Exclusief en uniek!  compleet verzorgde Ski safari’s met eigen Zwitserse Ski leraar

Alpenweerman; wij leveren de volgende diensten:

 • Weerbericht op maat
 • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
 • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
 • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
 • Seminars en Webinars
 • NIEUW Excl. compleet verzorgde Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
 • Wereldwijde weathercard service
 • Ook in de Alpenlanden op locatie kan geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met
info@alpenweerman.nl / info remco@alpenweerman.nl

Waarschuwing
Door de wisselende condities, de oplopende temperaturen als ook door de verse sneeuw is het lawine gevaar gestegen en geldt er een code ORANJE of “erheblich” / behoorlijk groot”.

De afgelopen dagen werden in de Alpen lawines gemeld met helaas ook weer dodelijke afloop en (zwaar) gewonden. Blijf dus vooral op de gemarkeerde pistes!

Lawinegevaar

Blijf wanneer je niet bekend bent met de plaatselijke omstandigheden en terrein dus op de gemarkeerde pistes en volg de (lokale) aanwijzingen.

Lawine informatie Europa / Land. Klik kaart voor gewenste bestemming

Voor reis -verkeer- informatie van en naar de Alpen zie onze pagina op de site – HIER –

Join Alpenweerman community:

Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we na 3.5 jaar al op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

” ‘Alpenweerman – The fastest rising star at the sky’,

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl.

(Visited 586 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

2 Reactie op “Alpen: Nog wat kouder met geregeld sneeuwval”

 • Johann
  19 maart 2018 at 09:15

  Na nogmaals wat sneeuw gistermiddag -avond vanmorgen weer mooi opgeklaard in Zermatt, wel frisjes met -4.2 graden. Vanaf morgen dan volop zon ( 6 uur ) en perfecte wintersport condities

 • Maarten Minkman
  20 maart 2018 at 13:42

  Ziet er goed uit Johann, geniet er nog van daar in het Zermatt!

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier