Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: uitgaande van een depressie met kern boven het noorden van Spanje komen de Alpen in een zuidwestelijke hoogtestroming te liggen waarmee zachtere en ook vochtigere lucht wordt aangevoerd. De Alpennoordkant profiteert van een opkomende Föhn. Naar verwachting zal de föhnsituatie en Südstau neerslag tot in het weekend aanhouden.

In zuiden nat, stijgende sneeuwvalgrens, met föhn 20 graden

Het naar het oosten weggetrokken hoogtelaag beïnvloede gisteren vooral nog de oostelijke Alpen. Met een noordoostelijke stroming stuwde zich daarbij aan de Alpennoordkant nogmaals koude vochtige lucht. De bewolking overheerste en er viel nog wat licht sneeuw en boven de 1000 meter licht sneeuw. Elders was het door toedoen van een tussenhoog een vriendelijke dag en scheen de zon en met een afnemende en geleidelijk naar zuidoost tot zuid gedraaide hoogtestroming was het gewoon lekker herfstweer met temperaturen die tot 15 a 18 graden opliepen. Enkele overtrekkende hogere wolken velden cirrus en de winddraaing naar het zuiden deden al vermoeden dat er een verandering zit aan te komen.

[/fusion_builder_container]

(Visited 328 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer