Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Na een regenachtige augustusmaand, met name in de Noord-Alpen, keert de zomer deze septembermaand terug. Dankzij een hogedruksituatie blijft het de komende dagen zonnig en veelal droog in de Alpen.

Vandaag is het prachtig nazomerweer (Spätsommerwetter) in de Alpen met veel zon en temperaturen richting de 25 graden in de dalen. In de bergen kan het lokaal nat zijn door een enkele bui, maar verder blijft het overal droog. De onweerskansen zijn kleiner dan gisteren toen er rond de Alpenhoofdkam en in de Zuid-Alpen nog enkele buien voorkwamen. De avond verloopt helder en het kan flink afkoelen.

Uitzicht richting Innsbruck gisteren. Straks blauwe lucht, maar enigs heiig. In de loop van de dag ontstonden steeds meer stapelwolken
Uitzicht vanaf de Nockspitz/Saile gisteren. Veel convectiviteit, maar het is gisteren droog gebleven hier.

Morgen, maandag met toenemende hoge druk blijft het zonnig en warm. In de ochtend is het fris en zijn er nog enkele nevel en mistvelden. Deze zullen snel oplossen en vervolgens lopen de temperaturen snel op. In de middag ontstaan meer stapelwolken, die in de bergen kunnen uitgroeien tot een enkele lokale regen- of onweersbui.

Overmorgen, dinsdag blijft het prachtig nazomerweer. In de ochtend is het vaak nog fris en hier en daar nevelachtig. Temperaturen lopen verder op naar zomerse waarden boven de 25 graden. De wind is zwak tot matig en in de loop van de dag door de dagelijkse gang nemen berg en dalwinden ook in kracht toe.

Vooruitzichten
De komende week blijft het nazomerweer aanhouden en meest droog. Tegen het weekend neemt de kans op buien toe, maar temperaturen blijven boven gemiddeld voor de tijd van het jaar. Met name aan de noordkant van de Alpen is het warm en aan de zuidkant is de buienkans groter. Met name in de namiddag kunnen lokale onweersbuien voorkomen in de tweede weekhelft.

Voorlopig gaat de zomer in de verlenging en van een weersverandering lijkt de komende dagen nog geen sprake. Het blijft stabiel zomerweer, maar een lokale regen- of onweersbui is niet uitgesloten.

De temperatuur op 2m ligt de komende week boven gemiddeld. Verwachting GFS (bron: KarstenHaustein.com)
Een hogedruksituatie zorgt voor aanhoudend nazomerweer in de Alpen. Het blijft veelal droog en zonnig. Tegen het weekend neemt de neerslag kans toe. Prikpunt: Innsbruck (bron: ECMWF)
(Visited 15 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer