Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Na een regenachtige augustusmaand, met name in de Noord-Alpen, keert de zomer deze septembermaand terug. Dankzij een hogedruksituatie blijft het de komende dagen zonnig en veelal droog in de Alpen.

Vandaag is het prachtig nazomerweer (Spätsommerwetter) in de Alpen met veel zon en temperaturen richting de 25 graden in de dalen. In de bergen kan het lokaal nat zijn door een enkele bui, maar verder blijft het overal droog. De onweerskansen zijn kleiner dan gisteren toen er rond de Alpenhoofdkam en in de Zuid-Alpen nog enkele buien voorkwamen. De avond verloopt helder en het kan flink afkoelen.

Uitzicht richting Innsbruck gisteren. Straks blauwe lucht, maar enigs heiig. In de loop van de dag ontstonden steeds meer stapelwolken
Uitzicht vanaf de Nockspitz/Saile gisteren. Veel convectiviteit, maar het is gisteren droog gebleven hier.

Morgen, maandag met toenemende hoge druk blijft het zonnig en warm. In de ochtend is het fris en zijn er nog enkele nevel en mistvelden. Deze zullen snel oplossen en vervolgens lopen de temperaturen snel op. In de middag ontstaan meer stapelwolken, die in de bergen kunnen uitgroeien tot een enkele lokale regen- of onweersbui.

Overmorgen, dinsdag blijft het prachtig nazomerweer. In de ochtend is het vaak nog fris en hier en daar nevelachtig. Temperaturen lopen verder op naar zomerse waarden boven de 25 graden. De wind is zwak tot matig en in de loop van de dag door de dagelijkse gang nemen berg en dalwinden ook in kracht toe.

Vooruitzichten
De komende week blijft het nazomerweer aanhouden en meest droog. Tegen het weekend neemt de kans op buien toe, maar temperaturen blijven boven gemiddeld voor de tijd van het jaar. Met name aan de noordkant van de Alpen is het warm en aan de zuidkant is de buienkans groter. Met name in de namiddag kunnen lokale onweersbuien voorkomen in de tweede weekhelft.

Voorlopig gaat de zomer in de verlenging en van een weersverandering lijkt de komende dagen nog geen sprake. Het blijft stabiel zomerweer, maar een lokale regen- of onweersbui is niet uitgesloten.

De temperatuur op 2m ligt de komende week boven gemiddeld. Verwachting GFS (bron: KarstenHaustein.com)
Een hogedruksituatie zorgt voor aanhoudend nazomerweer in de Alpen. Het blijft veelal droog en zonnig. Tegen het weekend neemt de neerslag kans toe. Prikpunt: Innsbruck (bron: ECMWF)
(Visited 6 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier