Na een regenachtige augustusmaand, met name in de Noord-Alpen, keert de zomer deze septembermaand terug. Dankzij een hogedruksituatie blijft het de komende dagen zonnig en veelal droog in de Alpen.

Vandaag is het prachtig nazomerweer (Spätsommerwetter) in de Alpen met veel zon en temperaturen richting de 25 graden in de dalen. In de bergen kan het lokaal nat zijn door een enkele bui, maar verder blijft het overal droog. De onweerskansen zijn kleiner dan gisteren toen er rond de Alpenhoofdkam en in de Zuid-Alpen nog enkele buien voorkwamen. De avond verloopt helder en het kan flink afkoelen.

Uitzicht richting Innsbruck gisteren. Straks blauwe lucht, maar enigs heiig. In de loop van de dag ontstonden steeds meer stapelwolken
Uitzicht vanaf de Nockspitz/Saile gisteren. Veel convectiviteit, maar het is gisteren droog gebleven hier.

Morgen, maandag met toenemende hoge druk blijft het zonnig en warm. In de ochtend is het fris en zijn er nog enkele nevel en mistvelden. Deze zullen snel oplossen en vervolgens lopen de temperaturen snel op. In de middag ontstaan meer stapelwolken, die in de bergen kunnen uitgroeien tot een enkele lokale regen- of onweersbui.

Overmorgen, dinsdag blijft het prachtig nazomerweer. In de ochtend is het vaak nog fris en hier en daar nevelachtig. Temperaturen lopen verder op naar zomerse waarden boven de 25 graden. De wind is zwak tot matig en in de loop van de dag door de dagelijkse gang nemen berg en dalwinden ook in kracht toe.

Vooruitzichten
De komende week blijft het nazomerweer aanhouden en meest droog. Tegen het weekend neemt de kans op buien toe, maar temperaturen blijven boven gemiddeld voor de tijd van het jaar. Met name aan de noordkant van de Alpen is het warm en aan de zuidkant is de buienkans groter. Met name in de namiddag kunnen lokale onweersbuien voorkomen in de tweede weekhelft.

Voorlopig gaat de zomer in de verlenging en van een weersverandering lijkt de komende dagen nog geen sprake. Het blijft stabiel zomerweer, maar een lokale regen- of onweersbui is niet uitgesloten.

De temperatuur op 2m ligt de komende week boven gemiddeld. Verwachting GFS (bron: KarstenHaustein.com)
Een hogedruksituatie zorgt voor aanhoudend nazomerweer in de Alpen. Het blijft veelal droog en zonnig. Tegen het weekend neemt de neerslag kans toe. Prikpunt: Innsbruck (bron: ECMWF)
(Visited 7 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer