Advertentie 

De hoge druk breidt zich vanuit het westen verder uit en zorgt voor aanhoudend zomerweer in de Alpen. In de Oost-Alpen is er kans op een bui vandaag en morgen. Halverwege de week wordt onbestendiger weer, maar van afkoeling lijkt voorlopig nog geen sprake. 

Gisteren was het een mix van regen, zon en wolken. In de loop van de dag klaarde het steeds meer op en liet de zon zich vaker zien. De nacht verliep op sommige plaatsen zwoel voor september. Inmiddels worden de dagen sneller korter en dat is te merken. Komende dagen koelt het ’s nachts meer af, maar lopen de temperaturen overdag vaak snel weer op.

Gisterenavond de laatste zonnestralen tussen de wolken door tijdens de Golden Roof Challenge in Innsbruck.
Prachtige start van de dag gisteren in Süd-Tirol (Antholz) foto: Remco Graas

Vandaag is het een mix van bewolking en zon in de Alpen. In het oosten van de Alpen richting Salzburg en ook in de Dolomieten kan er later vandaag een bui vallen. Verder blijft het op de meeste plaatsen droog en is de meeste zon te vinden in de West-Alpen. Temperaturen lopen op naar zomerse waarden naar lokaal boven de 25 graden.

Vandaag en morgen is de meeste buienkans voor de Oost-Alpen. In het westen blijft het droog en zonnig (ICON-EU model, via DWD)

Morgen, maandag in de ochtend hier en daar nog nevel. De dag start fris en in de bergen kan nog een enkele bui vallen. Vooral in de Oost-Alpen blijft de kans op een bui bestaan. Met een vlakke druk verdeling is de wind zwak tot matig. In de middag lopen de temperaturen weer op en komen uit tussen de 20-25 graden in de dalen.

Overmorgen, dinsdag is het opnieuw zonnig en warm. Temperatuur loop nog wat verder op naar ruim 25 graden in de dalen en mogelijk 30 graden is niet uitgesloten. De kans op een lokale regen- en onweersbui in de bergen blijft aanwezig.

Dinsdag loopt de temperatuur verder op in een groot deel van Centraal-Europa. Op de Atlantische Oceaan zijn de overblijfselen van Ex-Orkaan Larry nog waar te nemen. (temp. anomalie ECMWF 850 hPa, via WXCharts.com)

Woensdag neemt de onbestendigheid toe. In de gehele Alpen moet regen gehouden worden met regen- en onweersbuien in de loop van de dag. Tussendoor is er ook ruimte voor de zon en is het warm voor de tijd van het jaar.

De meeste buien worden op woensdag verwachten. In de gehele Alpen kunnen regen-en onweersbuien voorkomen. Tussendoor is ook ruimte voor de zonnig en zal het op het veel plaatsen niet tot regen komen (ECMWF, 15 sept. via WXCharts.com)

Vooruitzichten 
Waar de weermodellen gisteren nog een weeromslag met flinke afkoeling leken te verwachten omstreeks donderdag, lijkt dat vandaag niet meer het geval. De komende dagen blijft de temperatuur boven gemiddelde en ook op donderdag en vrijdag blijft het nog aan de warme kant. De neerslagkansen nemen wel toe in de tweede weekhelft, maar er blijft tussendoor genoeg ruimte voor de zon en droge perioden. Pas richting het weekend kan het mogelijk weer wat gaan afkoelen. Tot dit tijd blijft het nog volop nazomer met af en toe en bui tussendoor.

(Visited 27 times, 1 visits today)

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier