Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Na een buitengewoon natte julimaand en een bescheiden start van augustus lijkt het erop dat er eindelijk een aantal zomerdagen aan gaan komen. Dit weekend zijn er nog een aantal stevige buien, in de loop van de week steeds warmer en zonnig. 

In de nacht van zaterdag naar zondag trekt een koufront over de Alpen die zorgt voor lokaal stevige buien en een flinke afkoeling. Na de Föhn eerder vandaag blijft de wind nog altijd krachtig tot stormachtig in de bergen en komen lokaal stevige onweersbuien voor. Vooral in de regio’s Salzburg en Oberösterreich kunnen zware buien ontstaan en wordt ook gewaarschuwd voor veel wind.

Morgen, zondag begint overwegend bewolkt en regenachtig in de Oost-Alpen. In de West-Alpen blijft het langer droog en klaart het in de middag steeds meer op, maar kunnen nog enkele lokale buien voorkomen. In de Zuid-Alpen en Oost-Alpen intensiveren de buien zich in de loop van de middag weer en blijft het een grijze zondag.

Cumulatieve neerslag voor de komende uren (ICON-D2 Model, DWD)

Maandag een duidelijke weersverbetering. Op de meeste plaatsen in de Alpen begint de dag droog en zonnig. In de loop van de dag ontstaan meer stapelwolken die kunnen uitgroeien tot lokale buien met ook onweer. Rond de Alpenhoofdkam blijft de wind aanwezig, maar ligt de temperatuur hoger dan de zondag.

Dinsdag belooft een aangename zomerse dag te worden. Dankzij invloed van hoge druk is het rustig zomer weer en gaat de temperatuur weer verder omhoog. De vorstgrens kan stijgen naar ruime 3500 m. In de namiddag en avond zijn lokale (onweers)buien niet uitgesloten en ook kan het nog winderig zijn in de bergen.

Temperatuurafwijking voor volgende week zondag. Potentie voor een nieuw hittegolf. (bron: ECMWF, via WXCharts.com)
Pluimverwachting voor Innsbruck. Vanaf maandag gaat de temperatuur elke dag een stap omhoog (Temp 850 hPa). Ook de neerslagkansen nemen af, maar de kans op onweersbuien in de namiddag blijft aanwezig. (bron: ECMWF)

De dagen erna lijkt het er met grote zekerheid op dat er meerdere zomerse dagen komen. Vanaf maandag gaat de temperatuur elke dag verder omhoog. De tweede helft van de week wordt het mogelijk weer +30 graden in de Alpendalen. Met de dagelijkse gang kan het typische “Sommergewitter”, de onweersbuien in de late namiddag, ook vaak blijven voorkomen. Verder met de invloed van hoge druk blijft het vrij rustig zomerweer. Omstreeks volgend weekend neemt de onzekerheid toe. De Alpen bevinden zich op de grens van warme en koude lucht. Mocht de zuidwestelijk aanvoer doorzetten tot na volgende weekend kunnen we gaan spreken van een mogelijke hittegolf. Daarover later meer!

(Visited 16 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier