Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen; onder invloed van hoog – Lorin –  gaat de atmosfeer weer stabiliseren en wordt duidelijke warmere en weer droger lucht aangevoerd. Tegen het einde van de week en in het weekend krijgen we te maken met een zwak slepend frontensysteem. Met de vochtigere en ook onstabiele luchtmassa’s neemt het onweersrisico dan weer toe.

Meer zon en warmer, vrijdag – zaterdag stijgende onweerskansen

Maandag en dinsdag moest het warme zomerweer even wat gas terug nemen. Achter een koufront stroomde vooral aan de Alpen noordkant koelere en vochtigere lucht binnen. Tijdens de luchtmassa uitwisseling en op passage van het koufront ontstonden maandag van west naar oost felle regen en onweersbuien met lokaal zelfs de vorming van supercels.

Dreigende lucht maandag boven Bertschikon (CH) maandag op passage koufront. Webcam beeld via Meteo-Schwiz Wetterblog


Shelfcloud Winterthur (CH) maandag op koufront passage. Via de website Meteo-Schweiz Wetterblog

Dinsdag stond het weerbeeld vooral in het teken van zogenaamde “Rückseitenwetter” waarbij met de noordwestelijke stroming in de vochtig lucht vooral in de Stau van de Alpen buiige neerslag viel. Tussen de buien door dan die typische “polaire” luchten met felle opklaringen en mooie wolkenpartijen.

Gisteren in de Walliser Alpen steeds weer buitjes en vooral later op de middag ook felle opklaringen. Blik vanaf Restaurant Rosswald richting de Simplon
En blik richting de Aletsch Arena

Betere en vooral warmere condities troffen we aan de zuidkant aan waar met de Nordföhn het kwik lokaal weer tot 28 a 30 graden kon oplopen. Ook het uiterste noordoosten van Oostenrijk profiteerde grotendeels van de dag nog van warmere condities.

Na een dagje miezeregen vanmorgen nog veel Restfeuchte  incl Hochnebel in de bergen van zuid Karinthië. Foto via Twitter Reinoud Burggraaf ‏@breinie

Hogedruk, meer zon en warmer
Het weer gaat vandaag onder invloed van een uitloper van het Azorenhoog – Lorin – van west naar oost echter weer verbeteren. Met veel zon en de aanvoer van steeds warmere lucht vanuit zuidwest Europa stijgt het kwik weer tot hoog zomerse waardes.

Vandaag hebben de oostelijke Alpen en dan met name de Nordstau gebieden eerst nog te maken met veel Stau bewolking waaruit ook nog wat neerslag valt. Elders vanmorgen nog wat (lagere) rest bewolking en Hochenbel. In de loop van de dag dan toenemend zonnig met enkele stapelwolken of wolkenvelden. De kans op een regen of onweersbui door de dagelijkse gang is met de stijgende hogedruk en drogere lucht klein tot te verwaarlozen.

Radarbeeld Alpen 09h15. Bron Wetteronline.de
Bettmeralp Aletsch Arena vanmorgen. Bron Meteo-Oberwallis.ch
Hogedruk en subsidentei inversie met dus de staalblauwe lluchten hogerop en nog Hochnebel boven de dalen. Webcam Brittaniahütte. Bron Meteo-Oberwallis.ch

De middagtemperaturen stijgen weer naar 23 tot 28 graden en lokaal kan de 30 graden worden bereikt (oostelijke regionen) Ook in de bergen gaat met de aanvoer van de warmere lucht het kwik weer omhoog. OP 2000 meter wordt eht vandaag 13, op 3000 meter een graad of 4 en de vorstgrens stijgt weer tot 4000 a 4100 meter.


Volg het weer in de Alpen ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats

Tropisch
Donderdag en vrijdag met veel zon nog warmer en op uitgebreidere schaal weer tropisch. Met de warmte neemt het risico op een geïsoleerd warmte onweder wel weer wat toe maar ook donderdag is met de hogedruk en het ontbreken van “triggers” nog vrij klein.

ECMWF donderdag 16 augustus. Onder de vleugels van hogedruk en uitloper subtropenhoog en weer de aanvoer van zeer warme lucht

Stijgende onweerskansen op slepend front
In de loop van de vrijdag en het weekend zien we een (zwak) slepen front behorende bij een Atlantisch laag net ten zuiden van IJsland vanuit Frankrijk tot over de Alpen doorschuiven. De kans op regen en onweersbuien neemt dan weer toe, dat geldt met name in het gebied waar het koufront zich ophoudt.

UKMO met het koufront vrijdag. Het front zal wat gaan slepen en afzwakken. De kans op onweersbuien nemen vanaaf vrijdagmiddag echter wel weer toe

Met de regen en onweersbuien als ook meer bewolking wordt het niet meer zo warm (heet). Een einde van het warme zomerweer betekent dit echter niet geenszins! Met een vrij noordelijk verlopend straalstroom en een zonaal (westelijk) stromingspatroon als mede de ondersteuning van de uitloper van het Azorenhoog blijft het in grote delen van west en midden Europa lekker door zomeren met temperaturen die meest tussen de 25 en 30 graden zullen gaan uitkomen. In de tweede helft van de week zou het zelfs nog weer wat warmer kunnen gaan worden.

ECMWF voor dinsdag volgende week met nog steeds dezelfde drukverdeling en stromingspatroon

Een overgang naar een andere koeler stromingspatroon is aan het einde van de 10 daagse verwachtingstermijn eventueel mogelijk wanneer de Atlantische hogedruk naar het noorden toe gaat kantelen /uitpunten en we een overgang (kunnen) gaan krijgen naar een veel koeler noordelijk (meridionaal) stromingspatroon. Deze ontwikkelingen zijn echter nog zeer onzeker. Zeker is echter dat het de komende 5 tot 10 dagen gewoon prima zomerweer gaat worden!

Met deze mooie vooruitzichten sluiten we voor vandaag af. Ik ga hier op Rosswald vandaag verder met de voorbereidingen treffen voor de komende winter (time flies…) met  het aanleggen van een verse voorraad brandhout. Fijne dag, ciao

Een eigen “stekkie” in Wallis – Zwitserland !?
Via Alpenweerman komt u bij de mooiste en exclusieve koop en huurwoningen in Zwitserland (Wallis) vlak bij o.a. de bekende skigebieden van Saas Fee, Zermatt, Aletsch Arena.

Te laat / verkocht!
Het onderstaande en nog maar net op de de markt verschenen schitterende “Golf appartement” op de Riederalp ( Aletsch) is inmiddels verkocht!

Checking out new property for the real estate marketing / Villars
Natuurlijk zitten we niet stil en afgelopen weken zijn in Wallis als ook in het aangrenzende kanton Vaud afgereisd naar onder ander het prachtige winter- en zomerkuuroord Villars-sur-Ollon in de Zwitserse gemeente Ollon!

Één dezer dagen zullen we aldaar een op bijna 1500 meter hoogte exclusief en schitterend gelegen luxe object (ski-in / ski-out en vlakbij de golfbaan) in onze “portefeuille” opnemen. (hieronder alvast een voorproefje van het object en blik vanaf het balkon met een fenomenale uitzicht richting de Dents-du-Midi en Mont Blanc-massief). Binnenkort meer over dit schitterend gelegen en van alle gemakken voorziene object als ook over enkele andere zeer interessante objecten!

Skolido.nl – Real Estate en vakantie woningen

Via de site van Skolido.nl bieden wij deze en doorlopende andere (nieuwe) objecten in Zwitserland en speciaal in Wallis aan en brengen u in contact met onze eigen “Alpenweerman makelaar” Daniel Ottersbach.

Daniel spreekt meerdere talen en zal u tijdens het gehele proces van dienst zal zijn. Of u nu informatie wilt over de omgeving, de Zwitserse wetgeving, klimaat, en onderkomen. Wij hebben diverse specialisten ter plaatse om u te ondersteunen in het kopen of huren van een woning in Wallis of Zwitserland.

Interesse? Kijk dan eens op Skolido of neem contact op met
Johann Geers: info@alpenweerman.nl

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 410 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier