klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Algemeen: Vandaag trekt er een zwak koufront de Alpen binnen vanuit het noordwesten. Neerslag wordt daarbij nauwelijks verwacht. Wel is er iets meer bewolking aanwezig. Vanaf morgen neemt het hoge druk regime het over en blijft het droog en wordt het lenteachtig met lekkere temperaturen

Gisteren was het prachtig weer in vrijwel de gehele Alpen. Met de vers gevallen sneeuw afgelopen week is het op de meeste plaatsen boven 1500 m nog behoorlijk winters te noemen. Met de groenere dalen levert dit mooie contrasten op met mooie plaatjes. Geniet mee van de rust in de Alpen via de prachtige onderstaande webcambeelden.

Het Wipptal in Oostenrijk met lente beneden en winter bovenin.
Zell am See in serene rust met prachtig lente weer
Prachtige foto vanuit het Kleinwalsertal via Hans Ter Braak.
Ook aan het Italiaanse Gardameer scheen de zon uitbundig.
Hoger in de Bergen zoals hier in de Dolomieten ziet het er nog altijd winters uit.
In het hooggebergte rond de 3000 m zijn de bergen nog bedekt met een dikke laag sneeuw. Hier laat het voorjaar nog wel even op zich wachten.
Voorjaar en winter op een foto. Prachtig hier in het Defereggental in Osttirol.
Nog een prachtig plaatje vanuit het Kleinwalsertal. Prachtig het contrast tussen lente en winter op een foto. Foto van Hans Ter Braak.

Vandaag trekt een zwak koufrontje de noordelijke Alpen binnen waardoor er meer bewolking aanwezig is dan gisteren. Het is meest bedekt, maar op sommige plaatsen zal de zon er ook nog tussendoor komen. Neerslag wordt er niet echt verwacht. Heel misschien een enkel spettertje of vlok, maar dit stelt niks voor. In de Franse en Italiaanse Alpen zal het overwegend zonnig zijn me in de middag wat kleine stapelwolken boven sommige bergtoppen. In de zuidwestelijke Alpen zou een enkele stapelwolk kunnen uitgroeien tot een buitje. De sneeuwvalgrens ligt daarbij op zo’n 1700 m. Onweer wordt daarbij niet verwacht. De nul-graden grens ligt vandaag zo rond de 1700 tot 2000 meter hoogte.

Vanuit het noorden nadert koelere lucht de Alpen. Dit zijn de temperaturen rond de 1500 m hoogte.

Morgen belooft op de meeste plaatsen ook een prima dag te worden. Alleen in de oostelijke Alpen is er meer bewolking aanwezig. Deze wordt in de loop van de middag echter dunner. Elders is er veel zonneschijn met in de middag de vorming van wat stapelwolken boven de bergen. Deze zullen echter nauwelijks uitgroeien tot buitjes en zijn daarmee onschuldig. Het wordt met name in de noordelijke Alpen weer wat zachter met een nul-graden grens die stijgt naar zo’n 2000 tot 2400 m hoogte. Op 3000 met zal het zo’n -3 tot-7 graden zijn. Op deze hoogtes is de winter dus nog volop aanwezig zoals we ook al op bovenstaande foto’s zagen.

Zondag komen de Alpen tussen een lage drukgebied bij de Britse eilanden en een hoge drukgebied in oost Europa te liggen. Hierdoor wordt met een zuidelijke stroming zachte lucht aangevoerd. In combinatie met de hoge luchtdruk levert dit heerlijk lente weer op.

Zondag is het een stralend mooie dag met heel veel zonneschijn en wederom wat mildere temperaturen met een vorstgrens tussen de 2500 en 3000 m. Op de meeste plaatsen is er nauwelijks wind. Alleen in de Franse Alpen kan er iets meer wind vanuit het zuiden zijn. In de Italiaanse Alpen kan er in de middag wel iets meer bewolking aanwezig zijn.

Komende week liggen de Alpen onder een groot hoge druk bolwerk met prachtig voorjaarsweer.

Ook op maandag en de dagen daarna is het overwegend zonnig met hooguit in de middag wat stapelwolken boven de bergen. Deze zullen echter niet of nauwelijks uitgroeien tot buitjes. Erg vriendelijk weer dus. Het is voorjaarsachtig met een vorstgrens die komende week meest zo rond de 3000 m uitkomt.

Een satelliet foto van de Alpen gisteren. Komende week zal het weerbeeld hier veel op lijken. Bron: NASA

Helaas kunnen we nu niet op locatie genieten van het mooie weer, maar genieten doen we nu dan maar via alle mooie beelden die we nog wel kunnen zien vanuit de prachtige Alpen. Prachtige bergen, meren, sneeuwlandschappen in een prachtig voorjaarszonnetje. Iedere dag probeer ik er een aantal op te zoeken en ik wordt er in deze trieste tijden steeds weer blij van! Wij delen daarom graag deze mooie plaatjes met een weerpraatje met jullie! Zo vergeten we niet hoe mooi de wereld om ons heen kan zijn in deze voor velen heftige tijd. Alvast een fijn weekend gewenst allemaal!

Meer over het corona virus in relatie ook tot het weer;
Zie onze blog  -> 
 Corona – kunnen warm weer en zonneschijn de ziekteverwekker stoppen?

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 571 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer