Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Winters weekend intermezzo (update)

Zoals we de afgelopen dagen al in de weerberichten hebben vermeld gaat tijdens het weekend het roer in ieder geval tijdelijk even om en krijgen we in de Alpen (bergen) met een heel anders en ook winters weertype te maken

Nog even resumerend: een koufront met de nodige neerslag trekt in het weekend (zondag) van het noordwesten de Alpen binnen en tijdelijk gaat er veel koudere lucht binnenstromen. Nog even los van de precieze timing zal dit in de loop van de latere middag en avond en in de nacht van zaterdag op zondag en zondag overdag (oostelijke Alpen) gaan gebeuren.

ECMWF zondag 00h00 met het inkomende koufront

Met het instromen van de maritiem polaire lucht op en achter het koufront zal de sneeuwvalgrens een dalende trend gaan inzetten om uiteindelijk uit te komen op 1500 a 1000 meter. De meeste sneeuw gaat in de noordelijke Staugebieden vallen en in het hooggebergte kan er tot meer dan een halve meter samen gaan komen. Hoe lager hoe minder sneeuw maar ook daar gewoon winters. De vorstgrens daalt tot 1700 a 1400 meter!

We moeten ons weer gaan opmaken voor (eerste) winterse “ongemakken”. Oktober sneeuw in Wallis 2012.

Hieronder de verwachte neerslag en sneeuw hoeveelheden cumulatief tot en met maandag zoals die vandaag berekend worden:

ECMWF Zwitserland
Oostenrijk
GFS (WRF)

De zuidkant profiteert van de beschermende en afdrogende werking van de Alpenhoofdkam, hier wordt weinig tot geen neerslag verwacht en het zal ook föhnig (Nordföhn) opgeklaard zijn.

Winteruitrusting paraat?
Mocht je dus in het weekend in de bergen gaan rond “toeren” houdt dan rekening met (tijdelijk) slechte winterse condities (sneeuwval, slecht zicht en sterk aantrekkende wind). Ook het wegverkeer dient rekening te houden met overlast door sneeuw en bevriezing en winterbanden zijn ten zeerste aan te bevelen!!

Meer Alpen en natuurlijk Benelux weer morgenochtend in de reguliere dagelijkse weerpraatjes! Fijne avond!

Benieuwd wat voor weer we komende winter kunnen verwachten? Lees hier de

winterverwachting 2017-2018.

(Visited 1.454 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer