Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Een lage druk gebied net ten westen van het Iberisch schiereiland zorgt vandaag voor de aanvoer van zuidelijke lucht waarbij een Föhn effect gegenereerd wordt langsheen de Alpenboog. Bovendien passeert er een warmtefront vanaf het westen waarbij de koelere lucht vervangen wordt door zachte Sahara lucht. Maandag is het dan algemeen zacht en meestal zonnig weer. Dinsdag en woensdag probeert een koufront vanaf het noorden – noordwesten de Alpen te veroveren wat gepaard zal gaan met flink wat neerslag. Daarna lijkt een stevig hoge druk gebied zich te vormen boven Centraal-Europa waarbij de Alpen gedurende een langere periode zullen kunnen genieten van de zon.

Het koeler weer is vervangen door zachte temperaturen

Vandaag: De dag begint al meteen met veel bewolking in het zuiden en westen en zon in het oosten. Deze gradiënt houdt vandaag aan waarbij er bovendien ook wat neerslag kan vallen samenhorend bij een zwakt warmtefront dat wilt passeren. De neerslag verplaatst zich in de loop van de dag meer naar de centrale/zuidelijke Alpen waarbij de sneeuwgrens schommelt rond 2800-3000 meter. In de hogere bergmassieven waait de wind matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten (föhn). De hoogste temperaturen zijn aan de west en noordkant van de Alpen te vinden, waar de temperatuur veroorzaakt door het föhn effect kan stijgen tot 17°C.  In Oostenrijk en Duitsland blijft het vandaag droog en vrij zonnig met een nul graden grens die aan de noordkant stijgt tot 3000 meter.

[/fusion_builder_container]

(Visited 237 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer