Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het wintersport seizoen gaat nu toch echt ten einde komen. Na de winterveeg van vorige week gaat ook in de bergen de lente haar gezicht laten zien. De temperaturen gaan flink omhoog en daarmee ook de vorstgrens. In de dalen en op de (middelhoge) pistes kunnen de lange latten opgeborgen worden en de wandelschoenen of mountainbike weer van stal gehaald worden.

Wederom droog weer

Kijken we naar de weerkaart dan zien we dat de Alpen het droge en rustige weer wederom te danken hebben aan een hogedrukgebied boven centraal Europa. De kern ligt vandaag zelfs boven de Alpen, boven Oostenrijk om precies te zijn. Vooral in Oostenrijk schijnt veel de zon vandaag (maandag) en morgen. Zwitserland heeft meer last van bewolking behorende bij een langgerekt warmtefront wat boven Frankrijk ligt en noordelijk trekt, maar wel lang blijft slepen.

Verder oplopende temperatuur

Door de ligging van het hogedrukgebied, wat wel richting Griekenland trekt, en nadering van een lagedrukgebied vanaf de oceaan staat er een zuidelijke stroming. Van oorsprong tropische lucht vanuit Afrika kan worden aangevoerd richting de bergen. Het kwik gaat hierdoor dagelijks steeds verder oplopen. Gelukkig voor onze auto’s blijft de aanvoer van Sahara zand deze keer vrijwel nihil.

De concentratie stofdeeltjes van de Sahara in de lucht. Deze kaart toont het beeld voor morgen. Bron; Universiteit van Athene

De hoogste temperaturen zien we vandaag in het laagland van Zwitserland, daar is het een graad of 16. In Oostenrijk ligt het kwik rond de 12 graden in de dalen. Op de pistes afhankelijk van de hoogte rond het vriespunt tot een aantal graden daarboven. Elke dag komt daar een paar graden bovenop. Morgen is het gemiddeld 16 graden in de dalen en op woensdag kan het op steeds meer plaatsen 20 graden worden. Daarbij is het overwegend zonnig en droog, met dus de hoogste zonkansen in Oostenrijk.

Donderdagmiddag is er een kleine kans op een bui, de komen vanuit het noordwesten behorende bij een front met iets minder zachte lucht. Gezien de hoge temperaturen en de flink opgeklommen sneeuwvalgrens zal dit vrijwel overal in de vorm van een regenbui zijn. De sneeuwvalgrens ligt vandaag (maandag) tussen de 1000 en 1500 meter en is donderdag opgetrokken tot 2400-2600 meter. Na passage van het front komen we in iets minder zachte lucht, koud zal het niet worden. Vanaf donderdag zal na passage van het zelfde front de zon vanuit het westen weer goed doorbereken. Op vrijdag is het dan overwegend zonnig, droog en gemiddeld een graad of 16. In Karinthië kan het wel nog 20 graden worden.

Kortom, de lente gaat de winter echt verdrijven uit de bergen. Ook in het zomerseizoen geven we bij Alpenweerman regelmatig een update over het weer in de bergen, daar waar andere sites een zomerstop inlossen en pas in november weer gaan schrijven voor de wintersport. Dus gaat u ook graag in de zomer fietsen of wandelen in de bergen? Blijf dan zeker Alpenweerman volgen! Ook voor mooie verhalen, wandelroutes en tips kunt u in het zomerseizoen terecht bij onze blogs.

(Visited 400 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier