Algemeen: een koufront samenhangend met een depressie op de Atlantisch Oceaan trekt de Alpen binnen en zorgt voor een toename van de instabiliteit. Donderdag trekt het front verder weg over de oostelijke Alpen en volgt tussenhoog invloed. Een volgend koufront staat voor vrijdag op het programma waarna zich in het weekend een zachte zuidwestelijke stroming gaat instellen.

Gisteren hadden we in de Alpen te maken met wat betere condities en vooral de buienactiviteit was minder dan de dag te voor. Het was over het algemeen zelfs zonnig dan wel opgeklaard en in de zachte lucht en ondersteund door de föhn kon was het heel aangenaam vertoeven in de Alpenlanden. Topper in Zwitserland was gisteren voor de verandering weer eens het Oberwallis waar in Steg 22.8 graden in de weerhut werd gemeten. Nog wat warmer werd het in Leibnitz-Wagna in de Steiermark waar het kwik zelfs steeg tot 24.5 graden.

[/fusion_builder_container]

(Visited 22 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer