Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: een koufront samenhangend met een depressie op de Atlantisch Oceaan trekt de Alpen binnen en zorgt voor een toename van de instabiliteit. Donderdag trekt het front verder weg over de oostelijke Alpen en volgt tussenhoog invloed. Een volgend koufront staat voor vrijdag op het programma waarna zich in het weekend een zachte zuidwestelijke stroming gaat instellen.

Gisteren hadden we in de Alpen te maken met wat betere condities en vooral de buienactiviteit was minder dan de dag te voor. Het was over het algemeen zelfs zonnig dan wel opgeklaard en in de zachte lucht en ondersteund door de föhn kon was het heel aangenaam vertoeven in de Alpenlanden. Topper in Zwitserland was gisteren voor de verandering weer eens het Oberwallis waar in Steg 22.8 graden in de weerhut werd gemeten. Nog wat warmer werd het in Leibnitz-Wagna in de Steiermark waar het kwik zelfs steeg tot 24.5 graden.

[/fusion_builder_container]

(Visited 13 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer