Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vandaag bereikt een koufront vanuit de noordwesten de Alpen waarbij er boven noord Italië een hoogtelaag tot ontwikkeling komt. Daardoor wordt de hoge druk invloed vanuit het westen tijdelijk minder. Later deze week verbetert het weer met meer zonneschijn.

Gisteren was het een heerlijke dag en was het genieten in de bergen. Hier een paar beelden van hoe de Alpen er bij lagen.

Perfect weer in Karinthië
Genieten..
Schruns in het Montafon dal in Vorarlberg gisteren
Perfecte plaatjes ook hier in zuid Tirol
Het Ahrntal

Vandaag begint de dag met name in het noorden met veel bewolking en wat buien.

Radarbeeld vanochtend om 9.00 uur. Bron: wetteronline.de

Het koufront dat vandaag binnentrekt zorgt voor veel dichte bewolking en kan er met name in de noordelijke Alpen neerslag gaan vallen. Maar ook de zuidelijke Alpen houden het niet droog onder invloed van het hoogtelaag. Het zicht is vandaag vrij slecht en de toppen zullen veelal in de wolken zitten. De sneeuwvalgrens ligt vandaag rond de 3000 m. De hogere toppen worden dus voorzien van weer een verse laag poeder. De meeste neerslag zal in de loop van de middag pas op komen zetten. Alleen in de noordoostelijke Alpen is het vanaf de ochtend al slecht. In de zuidelijke Alpen moeten we rekening houden met soms pittige onweersbuien. De beste papieren zijn voor de Franse zuid Alpen waar de zon veel zal schijnen. Wel hebben ze hier te maken met een flinke noordelijke wind.

Vanuit het noordwesten trekt een koufront de Alpen binnen. WE zien hier de temperatuur op ongeveer 1500m hoogte.
Met name de noord en zuid Alpen krijgen flinke buien te verduren. Het beste weer is voor de Franse zuidelijke Alpen.

In de nacht naar maandag wordt de neerslag in de loop van de nacht langzaam minder. Met name in de zuidelijke Italiaanse Alpen moet met maandag nog rekening houden met regenbuien. In het noorden is nog wel veel bewolking aanwezig zijn. Veel neerslag wordt er hier echter overdag niet meer verwacht, hooguit lokaal een enkele druppel. In de loop van de middag kan de zon zelfs nog wat doorbreken. In de westelijke Alpen is het al vanaf wat vroeger al beter weer en laat de zon zich al sneller zien. Wel staat er een stevige noordwestelijke wind die met name hoog in de bergen behoorlijk guur kan zijn.

Op dinsdag breidt de hoge drukinvloed zich weer uit tot over de Alpen waardoor het grotendeels droog zal blijven en de temperaturen weer wat in de lift gaan. Op wat restbewolking na, belooft het een erg vriendelijke en zonnige dag te gaan worden met ook duidelijk minder wind dan de dagen ervoor. Alleen in de zuidelijke Alpen kunnen er wat stapelwolken ontstaan die lokaal uitgroeien tot een (onweers)bui. De hoofdmodus zal echter de zon zijn.

Dinsdag breidt de hoge druk invloed zich vanuit het westen weer uit tot over de Alpen en blijft het droog met veel zon.

Woensdag belooft ook prima te starten. Boven de Middellandse zee ligt er echter een lage drukgebied wat in de middag vochtigere lucht brengt naar de zuidwestelijke Alpen. In de middag zal er daardoor meer bewolking aanwezig zijn en gaan er ook met name in de middag meer stapelwolken ontstaan waarbij er een onweersbui kan ontstaan.

Boven de Middellandse Zee bevindt zich een stroring die vanaf midden volgende week vochtige lucht vanuit het zuiden richting de Alpen transporteert.

Ook op donderdag en vrijdag lijkt het lage drukgebied boven de Middellandse zee invloed te hebben op het weer in de Alpen. Voor details is het echter nog wat vroeg. We gaan het de komende dagen voor jullie vervolgen in elk geval! Fijne zondag vandaag!

Meepraten, discussiëren of vragen!? Gaarne onder het bericht in de reacties!

Mooie foto’s? stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl via Twitter @Alpenweerman of nu ook App ons jouw foto 0644978097

Meer weer en foto’s vind je opFacebook Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 585 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

één reactie op “Alpen – Koufront trekt de Alpen binnen, later meer zon”

  • Ricardo
    6 september 2020 at 09:04

    Laat de nazomer maar snel terugkomen

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer