Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Vandaag bereikt een koufront vanuit de noordwesten de Alpen waarbij er boven noord Italië een hoogtelaag tot ontwikkeling komt. Daardoor wordt de hoge druk invloed vanuit het westen tijdelijk minder. Later deze week verbetert het weer met meer zonneschijn.

Gisteren was het een heerlijke dag en was het genieten in de bergen. Hier een paar beelden van hoe de Alpen er bij lagen.

Perfect weer in Karinthië
Genieten..
Schruns in het Montafon dal in Vorarlberg gisteren
Perfecte plaatjes ook hier in zuid Tirol
Het Ahrntal

Vandaag begint de dag met name in het noorden met veel bewolking en wat buien.

Radarbeeld vanochtend om 9.00 uur. Bron: wetteronline.de

Het koufront dat vandaag binnentrekt zorgt voor veel dichte bewolking en kan er met name in de noordelijke Alpen neerslag gaan vallen. Maar ook de zuidelijke Alpen houden het niet droog onder invloed van het hoogtelaag. Het zicht is vandaag vrij slecht en de toppen zullen veelal in de wolken zitten. De sneeuwvalgrens ligt vandaag rond de 3000 m. De hogere toppen worden dus voorzien van weer een verse laag poeder. De meeste neerslag zal in de loop van de middag pas op komen zetten. Alleen in de noordoostelijke Alpen is het vanaf de ochtend al slecht. In de zuidelijke Alpen moeten we rekening houden met soms pittige onweersbuien. De beste papieren zijn voor de Franse zuid Alpen waar de zon veel zal schijnen. Wel hebben ze hier te maken met een flinke noordelijke wind.

Vanuit het noordwesten trekt een koufront de Alpen binnen. WE zien hier de temperatuur op ongeveer 1500m hoogte.
Met name de noord en zuid Alpen krijgen flinke buien te verduren. Het beste weer is voor de Franse zuidelijke Alpen.

In de nacht naar maandag wordt de neerslag in de loop van de nacht langzaam minder. Met name in de zuidelijke Italiaanse Alpen moet met maandag nog rekening houden met regenbuien. In het noorden is nog wel veel bewolking aanwezig zijn. Veel neerslag wordt er hier echter overdag niet meer verwacht, hooguit lokaal een enkele druppel. In de loop van de middag kan de zon zelfs nog wat doorbreken. In de westelijke Alpen is het al vanaf wat vroeger al beter weer en laat de zon zich al sneller zien. Wel staat er een stevige noordwestelijke wind die met name hoog in de bergen behoorlijk guur kan zijn.

Op dinsdag breidt de hoge drukinvloed zich weer uit tot over de Alpen waardoor het grotendeels droog zal blijven en de temperaturen weer wat in de lift gaan. Op wat restbewolking na, belooft het een erg vriendelijke en zonnige dag te gaan worden met ook duidelijk minder wind dan de dagen ervoor. Alleen in de zuidelijke Alpen kunnen er wat stapelwolken ontstaan die lokaal uitgroeien tot een (onweers)bui. De hoofdmodus zal echter de zon zijn.

Dinsdag breidt de hoge druk invloed zich vanuit het westen weer uit tot over de Alpen en blijft het droog met veel zon.

Woensdag belooft ook prima te starten. Boven de Middellandse zee ligt er echter een lage drukgebied wat in de middag vochtigere lucht brengt naar de zuidwestelijke Alpen. In de middag zal er daardoor meer bewolking aanwezig zijn en gaan er ook met name in de middag meer stapelwolken ontstaan waarbij er een onweersbui kan ontstaan.

Boven de Middellandse Zee bevindt zich een stroring die vanaf midden volgende week vochtige lucht vanuit het zuiden richting de Alpen transporteert.

Ook op donderdag en vrijdag lijkt het lage drukgebied boven de Middellandse zee invloed te hebben op het weer in de Alpen. Voor details is het echter nog wat vroeg. We gaan het de komende dagen voor jullie vervolgen in elk geval! Fijne zondag vandaag!

Meepraten, discussiëren of vragen!? Gaarne onder het bericht in de reacties!

Mooie foto’s? stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl via Twitter @Alpenweerman of nu ook App ons jouw foto 0644978097

Meer weer en foto’s vind je opFacebook Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 594 times, 1 visits today)

één reactie op “Alpen – Koufront trekt de Alpen binnen, later meer zon”

  • Ricardo
    6 september 2020 at 09:04

    Laat de nazomer maar snel terugkomen

Comments are closed.

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier