Advertentie 

Algemeen; het zonnige en warme lenteweer van de afgelopen week wordt vandaag en morgen even kort onderbroken door een beduidend kouder weertype. Er valt bovendien wat neerslag wat zelfs winters kan zijn. Vanaf woensdag keert het warme lenteweer echter alweer snel terug.

Terugblik

Gisteren, Eerste Paasdag, verliep ronduit zomers met veel ruimte voor de zon met temperaturen van ruim 20 graden. In de middag vormden zich wel stapelwolken die zeer lokaal uitgroeiden tot een enkele bui. Op de meeste plekken bleef het echter droog.

De temperatuur liep aardig op. In de dalen werden temperaturen van 21 tot 24 graden behaald.

Vandaag

De dag begon vanochtend met een mooie zonsopkomst. In de Alpen ziet dat er prachtig uit!

Zoals in het Tuxertal.

Maar ook aan de Körbersee ziet het er schitterend uit.

En wat te denken van dit plaatje!

De temperatuur zal vandaag nog flink oplopen. Met redelijk wat ruimte voor de zon kan het in de dalen nog gemakkelijk 20 graden worden. Koudere lucht ligt echter op de loer en dat zorgt ervoor dat de bewolking in de loop van de dag geleidelijk wat meer zal gaan toenemen op nadering van een koufront.

Een koufront zorgt tijdelijk voor kouder weer met zelfs wat sneeuw!

Pas later op de avond en in de nacht naar dinsdag zal er dan ook wat neerslag gaan vallen. In eerste instantie regen, maar de lucht is zo koud dat er ook wat sneeuw kan gaan vallen. Lokaal kan de sneeuwvalgrens zakken richting de 600 meter. In noordelijke en oostelijke Alpen kan er, zeker op de toppen, tot 10 cm aan sneeuw vallen.

Er valt, ook vanwege stau, 5-15 mm neerslag en op grotere hoogte kan dat ook sneeuw geven. 

De koude lucht breidt zich uit over de Alpen, maar vooral in het westen en zuidwesten lijkt de kou niet echt te arriveren. Vooral in de oostelijke en noordelijke Alpen kan het wel even gevoelig kouder worden met dus een vers sneeuwdekje.

Morgen

Dinsdag is de koude lucht over een groot deel van de Alpen uitgestroomd. Alleen in het westen en zuidwesten lijkt de koude lucht niet helemaal te kunnen doordringen. Een nieuw hoog bouwt zich op en gaat het weer in de Alpen beïnvloeden. Vanuit het westen dringt zachtere lucht zich opnieuw op en de koude lucht zal weer gaan verdwijnen. Dinsdag zal wel de koudste dag van de week worden, daarna wordt het snel warmer.

Hogedruk bouwt zich weer op en zorgt voor droger en zonniger weer vanaf woensdag, maar de dag start nog wel fris met op veel plaatsen vorst.

Warme lucht breidt zich langzaam weer uit over de Alpen. De temperatuur zal dan weer flink gaan stijgen.

De dagen daarna

Woensdag en donderdag is de koude lucht helemaal verdwenen uit de Alpen. Het hogedrukgebied zorgt voor rustig en stabiel voorjaarsweer. De temperatuur loopt met veel zon weer rap op. In de dalen kan het op uitgebreide schaal weer 20 graden of meer worden. Later in de week neemt de onstabiliteit wat meer toe en kan er weer eens een bui vallen, maar over het algemeen overheerst het zonnige lenteweer.

In Saalbach zien we de dip ook terug op dinsdag. Er kan wat sneeuw vallen, maar woensdag is de zon weer flink van de partij en loopt de temperatuur weer rap op.

Voor nu wensen we jullie nog een hele fijne Tweede Paasdag en tot snel!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 235 times, 1 visits today)

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier