Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Hoog – Joachim – verplaatst zijn zwaartepunt van de Noordzee naar het zeegebied ten noorden van Schotland maar blijft voor de Alpen weerbepalend. Geleidelijk krijgen we met de invloed van een hoogtelaag (koudeput) te maken dat vanaf Polen komend via de de Alpen naar Spanje trekt. Van noordoost naar zuidwest zal het systeem voor “spätwinterliche” condities gaan zorgen. Na passage komen we weer vrij snel onder invloed van het hoog.

Gisteren werden de hoogste temperaturen hier in Oberwallis gehad met als topper Brig-Gamsen hier vlakbij in het Rhonedal. In de middag steeg de temperatuur er tot iets boven de 16 graden. Ook in het Obergoms waar je met hogedruk en boven de sneeuw normaal met hogedruk vorst verwacht, het kan daar in de winter zonder moeite 20 tot 30 graden vriezen was het met 13.4 graden uitzonder zacht.

[/fusion_builder_container]


Innsbruck, SalzburgerLand en NKBV zijn partners van Alpenweerman.


 

2 Reactie op “Alpen – Koudeputje met sneeuw trekt over de Alpen. Vanaf donderdag weer hogedruk en zon”

 • Hugo
  15 maart 2016 at 22:03

  Hallo Johan,
  Vertrek donderdag richting Grindelwald voor toerskiweekend in Berner Oberland. Mag ik hopen op goed (zonnig) weer en lage temperaturen op vrijdag en zaterdag?
  Groet,
  Hugo

 • Johann
  15 maart 2016 at 23:42

  @Hugo Veel zon, perfecte temperaturen (zero level rond 1500m) . Dat wordt genieten. (foto’s zijn van harte welkom) Nice touring..Gr Johann

Comments are closed.