Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Hoog – Joachim – verplaatst zijn zwaartepunt van de Noordzee naar het zeegebied ten noorden van Schotland maar blijft voor de Alpen weerbepalend. Geleidelijk krijgen we met de invloed van een hoogtelaag (koudeput) te maken dat vanaf Polen komend via de de Alpen naar Spanje trekt. Van noordoost naar zuidwest zal het systeem voor “spätwinterliche” condities gaan zorgen. Na passage komen we weer vrij snel onder invloed van het hoog.

Gisteren werden de hoogste temperaturen hier in Oberwallis gehad met als topper Brig-Gamsen hier vlakbij in het Rhonedal. In de middag steeg de temperatuur er tot iets boven de 16 graden. Ook in het Obergoms waar je met hogedruk en boven de sneeuw normaal met hogedruk vorst verwacht, het kan daar in de winter zonder moeite 20 tot 30 graden vriezen was het met 13.4 graden uitzonder zacht.

[/fusion_builder_container]

(Visited 275 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

2 Reactie op “Alpen – Koudeputje met sneeuw trekt over de Alpen. Vanaf donderdag weer hogedruk en zon”

 • Hugo
  15 maart 2016 at 22:03

  Hallo Johan,
  Vertrek donderdag richting Grindelwald voor toerskiweekend in Berner Oberland. Mag ik hopen op goed (zonnig) weer en lage temperaturen op vrijdag en zaterdag?
  Groet,
  Hugo

 • Johann
  15 maart 2016 at 23:42

  @Hugo Veel zon, perfecte temperaturen (zero level rond 1500m) . Dat wordt genieten. (foto’s zijn van harte welkom) Nice touring..Gr Johann

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer