Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Momenteel zoekt de hoge druk boven Ierland verbinding met het hoge druk gebied boven Rusland. De rug die hierdoor ontstaat zorgt voor een stevige blokkade van de west circulatie. Tegelijk zien we dat het gevormde hoogtelaag boven Nederland en Duitsland begint te draaien zonder zich echt voort te bewegen. Een bel met koude lucht ligt zo stationair boven Centraal-Europa en zorgt voor frisse temperaturen. In dit regime wordt er ook vochtige lucht aangevoerd die vooral in het oosten en zuidoosten van de Alpen voor sneeuwval zal zorgen. Deze drukconfiguratie blijft min of meer bewaard tot het weekend wanneer een depressie zich zal vormen ten westen van het Iberisch schiereiland. Dit zal de aangevoerde luchtmassa’s in de Alpen grondig wijzigen.

Koud met sneeuw in het oosten en zuidoosten.

Vandaag: De Alpen liggen momenteel onder de invloed van een hoogtelaag boven Duitsland en Nederland. Met dit regime wordt vochtige en koude lucht naar de bergen gestuurd met vooral in het oosten en zuidoosten ook neerslag.

[/fusion_builder_container]

(Visited 371 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer