Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Avond update / modellen

Afgezien van wat gezwabber van de afzonderlijke ensemble leden mogen we ook vanavond weer de conclusie trekken dat na de time out de komende 4 dagen de winter vanaf vrijdag weer een vuist gaat maken.

Vanaf vrijdag weer volop in de winter met meer sneeuw!

In grote lijnen zien we na de tijdelijke verzachting (hoog / Südföhn) vanaf vrijdag opnieuw een overgang naar een meer noordelijk stromingspatroon aan de oostflank van de polaire jet en een blokkerend hoog op de Atlantische Oceaan.

Na passage van het koufront op donderdag/ vrijdag gaat er in tempi steeds kouder polaire lucht tot ver naar het zuiden toe uitstromen. Vooral in de hoogte wordt de lucht steeds kouder een diverse lagedrukgebiedjes en storingen zullen periodiek voor veel neerslag (sneeuw) gaan zorgen.

ECMWF dinsdag 12h00. Europa en de Alpen weer vol in de koude polaire lucht

Het GFS (oper) heeft vanavond (tijdelijk) op de wat langere termijn een wat meer westelijke component (zonaal), het ECMWF weer noordwest tot noordoost (meridionaal) en is daarmee duidelijk kouder.

Vanaf maandag volgende week gaat de polaire lucht tot over de Middellandse Zee en noord Afrika uitstromen. Met de 0 graden isotherm op 850 hPa gaat het dan zelfs in de Atlas (N-Afrika) sneeuwen! Europa mag zich ook op de langere termijn verheugen op koud Frühwinterwetter en sneeuw, mogelijk veel sneeuw!

Johanns Vlog vanuit de sneeuw in Oberwallis gemist, hier is ie nog een keer!

Fijne avond, truste voor straks en Grüsse in die Nacht…..

Lawinegevaar

Blijf wanneer je niet bekend bent met de plaatselijke omstandigheden en terrein dus op de gemarkeerde pistes en volg de (lokale) aanwijzingen.

Lawine informatie Europa / Land. Klik kaart voor gewenste bestemming

(Visited 1.299 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer