Avond update / modellen

Afgezien van wat gezwabber van de afzonderlijke ensemble leden mogen we ook vanavond weer de conclusie trekken dat na de time out de komende 4 dagen de winter vanaf vrijdag weer een vuist gaat maken.

Vanaf vrijdag weer volop in de winter met meer sneeuw!

In grote lijnen zien we na de tijdelijke verzachting (hoog / Südföhn) vanaf vrijdag opnieuw een overgang naar een meer noordelijk stromingspatroon aan de oostflank van de polaire jet en een blokkerend hoog op de Atlantische Oceaan.

Na passage van het koufront op donderdag/ vrijdag gaat er in tempi steeds kouder polaire lucht tot ver naar het zuiden toe uitstromen. Vooral in de hoogte wordt de lucht steeds kouder een diverse lagedrukgebiedjes en storingen zullen periodiek voor veel neerslag (sneeuw) gaan zorgen.

ECMWF dinsdag 12h00. Europa en de Alpen weer vol in de koude polaire lucht

Het GFS (oper) heeft vanavond (tijdelijk) op de wat langere termijn een wat meer westelijke component (zonaal), het ECMWF weer noordwest tot noordoost (meridionaal) en is daarmee duidelijk kouder.

Vanaf maandag volgende week gaat de polaire lucht tot over de Middellandse Zee en noord Afrika uitstromen. Met de 0 graden isotherm op 850 hPa gaat het dan zelfs in de Atlas (N-Afrika) sneeuwen! Europa mag zich ook op de langere termijn verheugen op koud Frühwinterwetter en sneeuw, mogelijk veel sneeuw!

Johanns Vlog vanuit de sneeuw in Oberwallis gemist, hier is ie nog een keer!

Fijne avond, truste voor straks en Grüsse in die Nacht…..

Lawinegevaar

Blijf wanneer je niet bekend bent met de plaatselijke omstandigheden en terrein dus op de gemarkeerde pistes en volg de (lokale) aanwijzingen.

Lawine informatie Europa / Land. Klik kaart voor gewenste bestemming

(Visited 1.300 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer