Algemeen: Net als gisteren wordt er vandaag droge en milde lucht aangevoerd vanaf het zuiden-zuidoosten. Lage druk boven Ierland en hoge druk boven de Baltische staten vormen een eenrichtingstroming naar de Alpen. Volgende dagen zakt de depressie vanaf Ierland naar Noord-West Europa en verandert het stromingspatroon. Maandag trekt een zwak koufront over de Alpen waarna vochtigere en frissere lucht zorgt voor hernieuwd (licht) wisselvallig weer met vooral aan de oostkant later deze week mogelijk veel sneeuw.

Vandaag zonnig over de hele Alpenboog, komende week (licht) wisselvallig en frisser.

Vandaag: De hele Alpen hebben vandaag te maken met zonnig hoge druk weer. Vanaf de middag schuiven er wel meer hoge wolkenvelden binnen vanaf het zuidwesten maar deze worden pas ’s avonds dik genoeg om de zon te bedekken. De nul graden grens stijgt tot 3400 meter, lokaal zelfs nog iets hoger. In de valleien wordt het met 20°C ook een aangename dag.

[/fusion_builder_container]

(Visited 303 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer