Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: de Alpen bevinden zich aan de zuidoostkant van een hoog met centrum boven de Britse Eilanden. Als tegenhanger zien we een depressie met kern boven het noorden van Tunis op weg naar de Tyrreense Zee. Tussen beide druksystemen nemen de drukverschillen nog wat toe en daarmee ook de noord tot noordoostelijke hoogtestroming. Vooral langs de oostelijke Alpennnoordkant stuwt zich de vochtigere lucht.

Gisteren stond in het teken van een uitloper van het Azorenhoog tot over de Britse Eilanden. Het hoog is een taaie rakker en luistert (nog steeds) naar de naam -Joachim-. Het zorgt in grote delen van west en midden Europa voor rustig weer waarbij vanuit het Noorden steeds weer vochtige (Noordzee) lucht wordt aangevoerd. In de Alpen hebben we, met uitzondering van de noordelijke lagere delen, minder tot niet met deze vochtige lucht te maken. Het was in het overgrote deel van de Alpen dan ook weer een prachtige zonovergoten dag. Na een koude start (afkoeling door uitstraling in de heldere nacht) steeg door de dagelijks gang het kwik weer vlot tot boven de 10 a 15 graden, in het zuiden werd zelfs bijna de 20 graden bereikt. Ook in de bergen was het niet echt koud en prima vertoeven met vooral hoog Alpin prima wintersportcondities.

[/fusion_builder_container]

(Visited 255 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer