Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Algemeen: de Alpen bevinden zich aan de zuidoostkant van een hoog met centrum boven de Britse Eilanden. Als tegenhanger zien we een depressie met kern boven het noorden van Tunis op weg naar de Tyrreense Zee. Tussen beide druksystemen nemen de drukverschillen nog wat toe en daarmee ook de noord tot noordoostelijke hoogtestroming. Vooral langs de oostelijke Alpennnoordkant stuwt zich de vochtigere lucht.

Gisteren stond in het teken van een uitloper van het Azorenhoog tot over de Britse Eilanden. Het hoog is een taaie rakker en luistert (nog steeds) naar de naam -Joachim-. Het zorgt in grote delen van west en midden Europa voor rustig weer waarbij vanuit het Noorden steeds weer vochtige (Noordzee) lucht wordt aangevoerd. In de Alpen hebben we, met uitzondering van de noordelijke lagere delen, minder tot niet met deze vochtige lucht te maken. Het was in het overgrote deel van de Alpen dan ook weer een prachtige zonovergoten dag. Na een koude start (afkoeling door uitstraling in de heldere nacht) steeg door de dagelijks gang het kwik weer vlot tot boven de 10 a 15 graden, in het zuiden werd zelfs bijna de 20 graden bereikt. Ook in de bergen was het niet echt koud en prima vertoeven met vooral hoog Alpin prima wintersportcondities.

[/fusion_builder_container]

(Visited 260 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier