Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: de Alpen bevinden zich aan de zuidrand van een krachtig hoog met zwaartepunt boven de Noordzee. Een hoogtelaag verplaatst zich in de loop van de dag vanaf Oostenrijk richting de Golf van Biskaje. Hierdoor draait de hoogtestroming van noordoost naar zuidoost en wordt aan de Alpenzuidkant vochtigere lucht aangevoerd. Na passage van oost naar west weer stijgende druk en vanaf donderdag overgang naar meest zonnig hogedrukweer.

Gisteren hadden vooral de oostelijke Alpen te maken met de invloed van een lagedruk en in het bijzonder van een naderend hoogtelaag. In de ochtend begon het in het oosten te sneeuwen en vervolgens breide de sneeuwval zich steeds verder naar het westen toe uit. In de namiddag en avond  werden dan ook de westelijke Alpen bereikt. Tegelijkertijd begon de neerslag langs de westelijke Alpenhoofdkam meer en meer te stuwen. De neerslaghoeveelheden vielen zoals verwacht wel mee en met 1 tot 10cm was het meest wel gedaan. Op andere plaatsen zoals bijvoorbeeld ook hier in Oberwallis bleef het mede ook door föhneffecten zelfs gewoon gewoon droog. Het zachtst was het gisteren in het zuiden van Zwitserland en Wallis en lokaal nogmaals 12 tot 13 graden. Oostenrijk kwam niet veel verder meer dan 7 a 8 graden en in het oosten was het met de nabijheid van het hoogtelaag gewoon winters met in bijvoorbeeld Wenen een pak sneeuw en daarbij de nodige verkeersoverlast.

[/fusion_builder_container]

(Visited 290 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer