Algemeen: een complex lagedrukgebied (hoogtelaag) bepaalt met vochtig koude luchtmassa`s het weerbeeld in de Alpen. De westelijke Alpen profiteren nog enigszins van wat betere condities, de oostelijke Alpen hebben met duidelijk onbestendiger weer te maken. Woensdag dan ook naar het oosten toe verbeterende condities. Donder draait de hoogtestroming naar het zuidwesten en krijgt de zuidkant te maken met inzettende Südstau, aan de Nordkant word het föhnig. Vanaf woensdag algemeen stijgende temperaturen.

Donderdag inzettende Südstau -Südföhn en markante opwarming

Gisteren konden we genieten van vele mooie winterse plaatjes vanuit de Alpen. Vooral langs de centrale Alpenzuidkant viel sneeuw van betekenis en met met lichte tot matige vorst in de bergen was het compleet winters. Ook overdag ging het onderkoeld en (licht) wisselvallig verder en het werd zelfs nog wat kouder. Deels zakte de sneeuwvalgrens voor het eerst deze winter op uitgebreidere schaal tot onder de 1000 meter. Veelal had de neerslag een buiig (convectief) karakter en werd mede ook door de dagelijkse gang extra getriggerd.

[/fusion_builder_container]

(Visited 466 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer

Advertentie

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de 7 wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!