Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: een complex lagedrukgebied (hoogtelaag) bepaalt met vochtig koude luchtmassa`s het weerbeeld in de Alpen. De westelijke Alpen profiteren nog enigszins van wat betere condities, de oostelijke Alpen hebben met duidelijk onbestendiger weer te maken. Woensdag dan ook naar het oosten toe verbeterende condities. Donder draait de hoogtestroming naar het zuidwesten en krijgt de zuidkant te maken met inzettende Südstau, aan de Nordkant word het föhnig. Vanaf woensdag algemeen stijgende temperaturen.

Donderdag inzettende Südstau -Südföhn en markante opwarming

Gisteren konden we genieten van vele mooie winterse plaatjes vanuit de Alpen. Vooral langs de centrale Alpenzuidkant viel sneeuw van betekenis en met met lichte tot matige vorst in de bergen was het compleet winters. Ook overdag ging het onderkoeld en (licht) wisselvallig verder en het werd zelfs nog wat kouder. Deels zakte de sneeuwvalgrens voor het eerst deze winter op uitgebreidere schaal tot onder de 1000 meter. Veelal had de neerslag een buiig (convectief) karakter en werd mede ook door de dagelijkse gang extra getriggerd.

[/fusion_builder_container]

(Visited 453 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer