Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: het tussenhoog zwakt zicht verder af en samenhangend met een depressie (hoogtetrog) boven de Britse Eilanden trekt een zwak koufront de komende 36 uur van west naar oost over de Alpen en wordt er vochtige koele lucht aangevoerd. Na een tijdelijke weersverbetering neemt woensdag de invloed van een hoogtelaag toe en koelt het verder af. In het weekend weer zachter.

Sneeuw geleidelijk tot 1000 meter, lokaal ook nog lager

Gisteren stond het weer in het overgrote deel van de Alpen in het teken van rustig en vrij zonnig herfstweer en met de zon liep de temperatuur lokaal op tot 20 a 21 graden. Lokaal had men echter ook met deels hardnekkige Hochnebel -mist te maken en was het met 5 tot 10 graden een heel stuk koeler. In de loop van de middag nam in de westelijke Alpen de (hogere) bewolking weer toe den werd de zon gaandeweg meer en meer getemperd. Tot de avond bleef het echter op de meeste plaatsen droog.

Het weerbeeld kende gisteren in de Alpen verschillende gezichten, een paar foto’s

[/fusion_builder_container]

(Visited 396 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer