Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen, hoog – Ulf – heeft zijn zwaartepunt wat verder naar het zuidoosten tot over de Zwarte Zee verplaatst . Een afzakkende hoogtetrog boven de Britse Eilanden en een en daaruit afsnoerend hoogtelaag met koers Frankrijk westelijke Middellandse gaat in het weekend vooral het weer in de westelijke Alpen beïnvloeden. Maandag neemt de invloed van hoog Urs weer toe.

Zondag door hoogtelaagje vooral in westen kans op neerslag

Net als de voorgaande dagen komen ook vandaag de weer modellen weer de hegemonie van hogedruk. Ook de Atlantische hoogterug en een van daaruit afsnoerend hoogtelaagje (cut-off) via west Frankrijk richting de Golf van Lion wordt weer mooi weer gegeven.

GFS 500 hPA met het afsnoerende hoogtelaagje

Vandaag is er nog niets aan het handje en met een zuidoostelijke tot zuidelijke stroming wordt zeer milde en droge lucht aangevoerd. De temperaturen stijgen met volop zon naar 20 tot 23 graden en met een zwakke  Südföhn kan het kwik lokaal tot 24 a 25 graden stijgen. De vorstgrens bevindt zich  rond de 3800 meter en ook op 2000 meter is het 10 tot 14 graden zeer zacht voor de tijd van het jaar.

Radar Alpen 09h40. Via Wetteronline.de

Zaterdag kan met nog meer zon het kwik naar 20 tot 23 graden stijgen, zondag vooral in de westelijke Alpen een aantal graden koeler. De vorstgrens daalt in de westelijke Alpen van 3800 naar 2700 meter, in de oostelijke Alpen van 3800 naar 3000 meter.

Rosswald, zwakke föhnwind gisteren vanaf de Simplon

Het hoogtelaagje, een afgesnoerde bel met koudere lucht op circa 5 kilometer hoogte, zal zondag vooral het weer in de westelijke Alpen gaan beïnvloeden. Er is dan meer bewolking waaruit ook wat neerslag kan vallen waarbij het ook wat föhnig wordt. Algemeen geldt hoe verder naar het oosten hoe minder kans op neerslag en meer zon.

Nieuwe hogedruk
Met de start van de nieuwe week zien we boven oost Europa en west Rusland de luchtdruk weer stijgen (tot 1035 hPa) en geleidelijk verder tot over west en centraal Europa opbouwen.Met een meest oost tot zuidoostelijke hoogtestroming wordt dan ook in het westen weer drogere en zeer zachte lucht aangevoerd.

GFS 500 hPa voor dinsdag met de weer toenemende hogedruk en zuidoostelijke stroming. Het hoogtelaagje wordt dan nog boven de westelijke Middellandse Zee berekend (regen en onweersbuien)

De temperaturen stijgen met volop zon naar 18 tot 24 graden en ook de vorstgrens trekt zich weer tot ver in het hooggebergte terug (3500m). Wel krijgen de westelijke en ook zuidelijke Alpen te maken met wat vochtigere lucht die door de lagedruk boven de Middellandse Zee naar het noorden wordt getransporteerd.

Met uitzondering van de zondag houden we het mooie en rustige en vooral zeer zachte herfstweer en is het genieten in de bergen! Foto Susi-Indermitte Oberwallis

Dit zou vooral later in de periode de kans op een bui wat doen kunnen toenemen. Een einde van het rustige najaars weer betekent dit echter niet en naar verwachting houden we de Goldener Oktober tot het einde van de week en in het nieuwe weekend gewoon vast.

GFS 500 hPa met het enorme bolwerk van hogedruk . Lagere druk en het hoogtelaagje vinden we terug in het zuiden en zuidoosten

Of daarna vanuit het westen de lage druk er weer meer gaat inkomen is nog onzeker. Een overgang naar een compleet ander stromingspatroon met neerslag en afkoeling is ook op de langere termijn niet te verwachten.

Ter afsluiting nog een impressie vanuit Saas-Fee (Felskin / Spielboden / Fee gletsjer) op 3 oktober jongsleden.

Tot zover voor deze vrijdag. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl. Vanuit een fris en onbewolkt  Rosswald in Oberwallis een fijne dag gewenst en graag weer tot een volgende keer. Ciao

Een eigen “stekkie” in  Zwitserland !?

Via Alpenweerman komt u bij de mooiste en exclusieve koop en huurwoningen in Zwitserland (Wallis) vlak bij o.a. de bekende skigebieden van Saas Fee, Zermatt, Aletsch Arena.

Checking out new property for the real estate marketing

Villars-sur-Ollon

Nieuw in onze portefueille – In het familie-resort Villars-sur-Ollon in het hart van de Alpes Vaudoises, een uniek gelegen zeer stijlvol en ruim luxe duplex appartement op 2 etages hoog boven het Rhonedal en met een fenomenaal uitzicht richting de Dents-du-Midi en Mont Blanc-massief)!

Een aparte bijdrage over dit unieke stukje Zwitserse Alpen en dit unieke plekje zie onze aparte bijdrage zie – HIER – .

Zie ook Winter- en zomerkuuroord Villars-sur-Ollon in de Zwitserse gemeente Ollon!

Skolido.nl – Real Estate en vakantie woningen

Via de site van Skolido.nl bieden wij deze en doorlopende andere (nieuwe) objecten in Zwitserland en speciaal in Wallis aan en brengen u in contact met onze eigen “Alpenweerman makelaar” Daniel Ottersbach.

Daniel spreekt meerdere talen en zal u tijdens het gehele proces van dienst zal zijn. Of u nu informatie wilt over de omgeving, de Zwitserse wetgeving, klimaat, en onderkomen. Wij hebben diverse specialisten ter plaatse om u te ondersteunen in het kopen of huren van een woning in Wallis of Zwitserland.

Interesse? Kijk dan eens op Skolido of neem contact op met
Johann Geers: info@alpenweerman.nl

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

(Visited 281 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier