Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen – Een sterk hogedrukgebied bevindt zich momenteel net ten oosten van Scandinavië. Quasi heel Europa ligt onder invloed van dit gebied met erg rustig weer. De wind in de Alpen waait uit het oosten en is daarbij niet fris. Door de oppervlakkige drukverdeling (de kern bevindt zich vrij ver van de Alpen) is het vooral na de middag wel licht onstabiel. Komende dagen blijft de situatie ongeveer hetzelfde met een hogedrukgebied rond Scandinavië en een hoogtelaag dat vanaf Oost-Europa wat meer naar het westen trekt.

Een groot hogedrukgebied met kern net ten oosten van Scandinavië zorgt momenteel voor rustig weer in het overgrote deel van Europa. Bron: wetterzentrale.de
Op de Konkordiaplatze is duidelijk te zien hoe de verse sneeuw nog wel op de gletsjer ligt (gekoeld langs onder) terwijl deze op de stenen al weg is. Bron: https://www.foto-webcam.eu/webcam/konkordiahuette/
De Piz Bernina pronkend in een september ochtend zon.

Vandaag – De dag begint droog met brede opklaringen en wat hoge wolkensluiers die wegtrekken naar het zuidoosten. De Alpen baden dan enkele uren in een heerlijke nazomerzon al ontstaan er geleidelijk ook stapelwolken. Omwille van de oppervlakkige drukverdeling is de onstabiliteit hoog genoeg om vanaf de middag voor enkele buien te zorgen, lokaal zelfs met een donderslag. De nulgradengrens schommelt rond 3000-3200 meter, in de diepe dalen stijgt het kwik tot 18°C in het oosten en 23°C in het westen.

Hoge wolkenvelden trekken momenteel weg naar het zuidoosten. De Alpen baden in de zon. Bron: sat24
Prachtig weer op de Mont Blanc deze ochtend. Bron: https://panocam.skiline.cc/chamonix/aiguille-du-midi

Morgen – Het weer voor morgen is gelijkaardig aan vandaag. De zon is vaak te zien maar in de loop van de dag ontstaan er ook stapelwolken. De westelijke Alpen liggen wat meer onder invloed van hoge druk waardoor de atmosfeer aan die kant stabieler is. Meer naar het oosten, maar ook aan de zuidkant van de Alpen, is de kans op een (onweers)bui vanaf het middaguur groter. De temperatuurgradiënt is morgen wat groter met 0°C op 3200 meter in het westen en 2800 meter in het oosten.

Een duidelijke sneeuwgrens rond 2200 meter bij de Bernina pas in Zwitserland.
Komende 48 uur kunnen er enkele buien vallen maar de hoeveelheden blijven wel beperkt. Bron: bergfex.com

Maandag – Maandag blijven de zonnige perioden over de hele Alpen talrijker waardoor de kans op een bui wel erg klein wordt. Het is genieten van aangenaam najaarsweer met een nulgradengrens om en bij 3000 tot 3200 meter. In de valleien halen we 20-22°C bij een zwakke veranderlijke bries. Ideaal voor een september wandeling in het gebergte.

Dinsdag – Dinsdag zorgt het hoogtelaag dan toch voor wat meer vochtaanvoer naar de Alpen dat vooral rond de Alpenhoofdkam voor meer bewolking zal zorgen. Er kan dan ook wat neerslag vallen maar de hoeveelheden blijven beperkt. In de voor-Alpen en meer naar het oosten maakt de zon nog wel overuren. De temperaturen liggen iets lager met 0°C op 2800 meter in het oosten en 2600 meter in het westen.

Trend – Het ziet er naar uit dat de luchtdruk in de Alpen alvast tot eind september aan de hoge kant blijft met stabiel najaarsweer. Elke dag is er wel ergens kans op een bui maar de hoeveelheden blijven beperkt. Na de winterse herfstperiode van afgelopen week/weekend is het voorlopig eventjes wachten op verse sneeuw!

De luchtdruk in de Alpen blijft alvast tot eind september aan de hoge kant. Een indicatie voor stabiel najaarsweer. Bron: meteociel.fr

Volgende dagen meer weer bij www.alpenweerman.nl

Tot ziens vanuit een zonnig maar fris (5°C) Merksplas.

Prachtig uitzicht over de zuidwestelijke Alpen met in de voorgrond de Rocciamelone met het hoogste bedevaartsoord in de Alpen.

Webcams- meer beelden uit

de Alpen en Oberwallis zie – Meteo-Oberwallis – en onze link – Alpenwebcams

Voor reis -verkeer- informatie van en naar de Alpen zie onze pagina op de site – HIER

Join Alpenweerman community:

JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl.  Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 302 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer