Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

Met Südstau 100 tot 200 cm sneeuw verwacht

Vannacht heeft op de meeste plaatsen de hardnekkige Hochnebel plaats gemaakt voor bewolking en sneeuw. Gisteren bleek de Hochnebel deels toch nog zeer hardnekkig en ook in Oberwallis was dit het geval. EC-MOS berekende voor gisteren in Termen (1020m) met zon een Tmax van een graad of 5. Daarvoor in de plaats vroor het onder de Hochnebel de gehele dag 3 tot 4 graden. Leverde ook wel mooie winters aandoende plaatjes op.

Sneeuw storing trekt over Alpen

Op nadering van een occlusie storing en met toename en draaien van de wind naar het westen tot noorden moest de Hochnebel dus plaatsmaken voor bewolking waaruit het sinds vanmorgen in de noordelijke Alpen is gaan sneeuwen tot in de lagere delen en dalen.

Sneeuw vanmorgen in Zürich (440m) Foto Joost Laros

Blik vanuit de weerkamer

Südstau

De komende dagen gaat er nog veel meer neerslag vallen en met name de Alpenzuidkant mag zich gaan opmaken voor zeer veel neerslag die grotendeels in vaste vorm gaat vallen. Hieronder de animatie van de verwachte neerslag en verdeling van het GFS model tot begin volgende week.

Een heuse eerste dump dump dus en goed kans dat er meer gaan volgen. Hier kan in een best case scenario tot begin volgende week  100 tot 200 cm sneeuw gaan vallen. Hieronder nog de laatste prognose van het ECMWF (Bergfex). Andere modellen komen met soortgelijke verdeling en accumulaties tot begin volgende week!

Verder weinig verandering in het weermodellen land en eigenlijk alles conform de verwachtingen van gisteren. Voor wat betreft de verwachtingen en sneeuw verwijs ik dan graag naar de weerberichten van gisteren. Korte updates, foto’s etc zullen we vandaag hieronder meepakken. Discussie vragen en toevoegingen idem.

Weerberericht gisteren -> Winter is Coming weekend super spannend

Ter afsluiting van de fotogenieke Hochnebel hieronder nog een fraaie timelapse. Blik in het Seeztal vanaf Selun Appenzeller Alpen. Videocredit Markus Kägi

Vanuit een winters Termen in Oberwallis alwaar de sneeuwval intensiteit op dit moment verder toeneemt een fijne dag gewenst. Ciao

Tuin vanmorgen om 10h00
(Visited 852 times, 1 visits today)