Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Met Südstau 100 tot 200 cm sneeuw verwacht

Vannacht heeft op de meeste plaatsen de hardnekkige Hochnebel plaats gemaakt voor bewolking en sneeuw. Gisteren bleek de Hochnebel deels toch nog zeer hardnekkig en ook in Oberwallis was dit het geval. EC-MOS berekende voor gisteren in Termen (1020m) met zon een Tmax van een graad of 5. Daarvoor in de plaats vroor het onder de Hochnebel de gehele dag 3 tot 4 graden. Leverde ook wel mooie winters aandoende plaatjes op.

Sneeuw storing trekt over Alpen

Op nadering van een occlusie storing en met toename en draaien van de wind naar het westen tot noorden moest de Hochnebel dus plaatsmaken voor bewolking waaruit het sinds vanmorgen in de noordelijke Alpen is gaan sneeuwen tot in de lagere delen en dalen.

Sneeuw vanmorgen in Zürich (440m) Foto Joost Laros

Blik vanuit de weerkamer

Südstau

De komende dagen gaat er nog veel meer neerslag vallen en met name de Alpenzuidkant mag zich gaan opmaken voor zeer veel neerslag die grotendeels in vaste vorm gaat vallen. Hieronder de animatie van de verwachte neerslag en verdeling van het GFS model tot begin volgende week.

Een heuse eerste dump dump dus en goed kans dat er meer gaan volgen. Hier kan in een best case scenario tot begin volgende week  100 tot 200 cm sneeuw gaan vallen. Hieronder nog de laatste prognose van het ECMWF (Bergfex). Andere modellen komen met soortgelijke verdeling en accumulaties tot begin volgende week!

Verder weinig verandering in het weermodellen land en eigenlijk alles conform de verwachtingen van gisteren. Voor wat betreft de verwachtingen en sneeuw verwijs ik dan graag naar de weerberichten van gisteren. Korte updates, foto’s etc zullen we vandaag hieronder meepakken. Discussie vragen en toevoegingen idem.

Weerberericht gisteren -> Winter is Coming weekend super spannend

Ter afsluiting van de fotogenieke Hochnebel hieronder nog een fraaie timelapse. Blik in het Seeztal vanaf Selun Appenzeller Alpen. Videocredit Markus Kägi

Vanuit een winters Termen in Oberwallis alwaar de sneeuwval intensiteit op dit moment verder toeneemt een fijne dag gewenst. Ciao

Tuin vanmorgen om 10h00
(Visited 854 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer