Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Met Südstau 100 tot 200 cm sneeuw verwacht

Vannacht heeft op de meeste plaatsen de hardnekkige Hochnebel plaats gemaakt voor bewolking en sneeuw. Gisteren bleek de Hochnebel deels toch nog zeer hardnekkig en ook in Oberwallis was dit het geval. EC-MOS berekende voor gisteren in Termen (1020m) met zon een Tmax van een graad of 5. Daarvoor in de plaats vroor het onder de Hochnebel de gehele dag 3 tot 4 graden. Leverde ook wel mooie winters aandoende plaatjes op.

Sneeuw storing trekt over Alpen

Op nadering van een occlusie storing en met toename en draaien van de wind naar het westen tot noorden moest de Hochnebel dus plaatsmaken voor bewolking waaruit het sinds vanmorgen in de noordelijke Alpen is gaan sneeuwen tot in de lagere delen en dalen.

Sneeuw vanmorgen in Zürich (440m) Foto Joost Laros

Blik vanuit de weerkamer

Südstau

De komende dagen gaat er nog veel meer neerslag vallen en met name de Alpenzuidkant mag zich gaan opmaken voor zeer veel neerslag die grotendeels in vaste vorm gaat vallen. Hieronder de animatie van de verwachte neerslag en verdeling van het GFS model tot begin volgende week.

Een heuse eerste dump dump dus en goed kans dat er meer gaan volgen. Hier kan in een best case scenario tot begin volgende week  100 tot 200 cm sneeuw gaan vallen. Hieronder nog de laatste prognose van het ECMWF (Bergfex). Andere modellen komen met soortgelijke verdeling en accumulaties tot begin volgende week!

Verder weinig verandering in het weermodellen land en eigenlijk alles conform de verwachtingen van gisteren. Voor wat betreft de verwachtingen en sneeuw verwijs ik dan graag naar de weerberichten van gisteren. Korte updates, foto’s etc zullen we vandaag hieronder meepakken. Discussie vragen en toevoegingen idem.

Weerberericht gisteren -> Winter is Coming weekend super spannend

Ter afsluiting van de fotogenieke Hochnebel hieronder nog een fraaie timelapse. Blik in het Seeztal vanaf Selun Appenzeller Alpen. Videocredit Markus Kägi

Vanuit een winters Termen in Oberwallis alwaar de sneeuwval intensiteit op dit moment verder toeneemt een fijne dag gewenst. Ciao

Tuin vanmorgen om 10h00
(Visited 855 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier