Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Een zuidwestelijke aanvoer brengt warme en vochtige lucht richting de Alpen. Op veel plekken i komen de temperaturen ruim boven de 30 graden uit op maandag en dinsdag. In het West-Alpen is een grote kans dat er een aantal stevige regen- en onweersbuien kunnen gaan ontstaan. Vanaf dinsdag wordt het koeler en wisselvallig zomerweer in de Alpen. Tropische temperaturen zien we dan voorlopig even niet meer.

Vanavond blijft het warm en koelt het weinig af. Op veel plaatsen bleven we een tropennacht waarbij de temperatuur niet onder de 20 graden uitkomt. In de West-Alpen kunnen een aantal stevige onweersbuien onstaan. Bovendien neemt de wind flink toe de komende uren.

Gisteren was het een zeer stabiele weersitatie. Een spiegel was dit meer in Seefeld (Tirol).
Klettersteig en wandeling richting de Reither Spitze gisteren
Hoogwater op dit moment in de Inn (Innsbruck, 27-06-2021)

Morgen, dinsdag belooft het opnieuw een hoog zomerse dag te worden. Met name in de Oost-Alpen lopen de temperaturen nog een keer flink op en kunnen lokaal boven de 35 graden uitkomen. In de West-Alpen blijft het koeler en wissevalliger. Vanuit een westen trekt een storing over de Alpen en zorgt voor afkoeling en veel neerslag in de loop van de dag. Lokaal kunnen stevige regen- en onweersbuien ontstaan met daarbij ook veel wind.

Cumulatieve neerslagverwachting voor de komende uren. Lokaal kunnen stevige regen- en onweersbuien ontstaan met anme in de West-Alpen

Overmorgen, woensdag en ook de donderdag wordt een stuk wisselvalliger en koeler. In het zuidoosten blijft het langer warm en zonnig, maar in het westen is het een stuk frisser. Gedurende dag dag bljft het regenachtig en staat er veel wind.

Na een hittepiek op maandag en dinsdag doet de temperatuur een stap terug en wordt het wisselvalliger (bron: ECMWF)

Vooruitzicht
Vanaf dinsdag wordt het een stuk koeler en wisselvallig in de Alpen. Van een stabiele weerstuatie met hoge druk lijkt dan voorlopig even geen sprake. Rond de vrijdag een tijdelijke weersverbering met meer zon en hogere temperaturen. In de loop van het weekend en richting volgende week lijkt de wisselvalligheid weer wat toe te nemen. Tropische temperaturen hoeven we voorlopig even niet te verwachten.

(Visited 5 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier