Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Na een paar dagen met relatief rustig en stabiel zomerweer bereikt morgen een krachtig koufront die voor veel regen en afkoeling gaat zorgen in de Oost-Alpen. Temperaturen blijven de komende dagen onder gemiddeld voor de tijd van het jaar.  

Na een ochtend met veel Hochnebel, schijnt vandaag de zon op veel plekken in de Alpen. In de Zuid-Alpen neemt de bewolking toe en is er kan op lokale regen- en onweersbuien later vanmiddag en vanavond.

Obergurgl met zicht op de Langtalereckgletscher en Ramolhaus. Unten grau, oben blau (foto: Remco G.)

Morgen, donderdag bereikt een koufront de Alpen vanuit noordelijke richting. De dag begint op de meeste plaatsen zonnig, maar in de loop van de middag begint het met regenen en neemt de wind in kracht toe. Met een noordelijke stuwing gaat het flink afkoelen en gaat de sneeuwvalgrens richting de 2000 a 2200 m. In de West-Alpen blijft het langer droog en zonnig.

Vrijdag is het een stuk frisser en meer bewolkt in de Alpen. In de West-Alpen blijft het overwegend droog, maar in de Oost-Alpen blijft de regen aanhouden. Sneeuwbuien onder de 2000 m zijn niet uitgesloten. De wind komt uit noordelijke richting en in middag zijn enkele zonnige perioden ook mogelijk.

Een koufront bereikt morgenmiddag de Oost-Alpen vanuit noordelijke richting (WXCharts.com)
Vrijdag liggen de temperaturen flink lager in de Alpen dankzij een noordelijke aanvoer (Temp. afwijking 850 hPa ECMWF, via WXCharts.com)
Cumulatieve neerslaghoeveelheden van lokaal 100 mm zijn mogelijk in de komende 5 dagen (ICON-EU model, via DWD)

Vooruitzichten

In het weekend zorgt een lagedrukgebied voor aanhoudend wisselvallig weer. Met name in de Oost-Alpen blijft de regen aanhouden en kan de totale hoeveelheid neerslag oplopen naar 80 – 100 mm. Het is een mix zon, wolken en buien waarbij het beste weer voor de West-Alpen geldt.

Wat betreft september zijn de eerste vooruitzichten dat weer een drogere en warme periode tegemoet gaan. Tropische dagen zijn in september zeldzaam, maar de weermodellen zinspelen op beter nazomerweer begin september. Het is nog even afwachten of dit daadwerkelijk gaat uitkomen.

ECMWF meteogram, prikpunt: Innsbruck (bron: ECMWF)
(Visited 51 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier