Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Na een paar dagen met relatief rustig en stabiel zomerweer bereikt morgen een krachtig koufront die voor veel regen en afkoeling gaat zorgen in de Oost-Alpen. Temperaturen blijven de komende dagen onder gemiddeld voor de tijd van het jaar.  

Na een ochtend met veel Hochnebel, schijnt vandaag de zon op veel plekken in de Alpen. In de Zuid-Alpen neemt de bewolking toe en is er kan op lokale regen- en onweersbuien later vanmiddag en vanavond.

Obergurgl met zicht op de Langtalereckgletscher en Ramolhaus. Unten grau, oben blau (foto: Remco G.)

Morgen, donderdag bereikt een koufront de Alpen vanuit noordelijke richting. De dag begint op de meeste plaatsen zonnig, maar in de loop van de middag begint het met regenen en neemt de wind in kracht toe. Met een noordelijke stuwing gaat het flink afkoelen en gaat de sneeuwvalgrens richting de 2000 a 2200 m. In de West-Alpen blijft het langer droog en zonnig.

Vrijdag is het een stuk frisser en meer bewolkt in de Alpen. In de West-Alpen blijft het overwegend droog, maar in de Oost-Alpen blijft de regen aanhouden. Sneeuwbuien onder de 2000 m zijn niet uitgesloten. De wind komt uit noordelijke richting en in middag zijn enkele zonnige perioden ook mogelijk.

Een koufront bereikt morgenmiddag de Oost-Alpen vanuit noordelijke richting (WXCharts.com)
Vrijdag liggen de temperaturen flink lager in de Alpen dankzij een noordelijke aanvoer (Temp. afwijking 850 hPa ECMWF, via WXCharts.com)
Cumulatieve neerslaghoeveelheden van lokaal 100 mm zijn mogelijk in de komende 5 dagen (ICON-EU model, via DWD)

Vooruitzichten

In het weekend zorgt een lagedrukgebied voor aanhoudend wisselvallig weer. Met name in de Oost-Alpen blijft de regen aanhouden en kan de totale hoeveelheid neerslag oplopen naar 80 – 100 mm. Het is een mix zon, wolken en buien waarbij het beste weer voor de West-Alpen geldt.

Wat betreft september zijn de eerste vooruitzichten dat weer een drogere en warme periode tegemoet gaan. Tropische dagen zijn in september zeldzaam, maar de weermodellen zinspelen op beter nazomerweer begin september. Het is nog even afwachten of dit daadwerkelijk gaat uitkomen.

ECMWF meteogram, prikpunt: Innsbruck (bron: ECMWF)
(Visited 14 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer