Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: laag – Alfred – trekt via noord Duitsland naar Polen en met een noordwestelijke hoogtestroming wordt eerst nog koude en vochtige lucht aangevoerd welke zich aan de noordkant van de Alpenhoofdkam stuwt. De zuidkant profiteert van de afdrogende en opwarmende werking van de Nordföhn en met volop zon stijgt het kwik hier tot 25 a 29 graden.


Onder aanvoering van laag – Alfred – en in samenspel met een noord Italië laag heeft koude en vochtige lucht in het hooggebergte vanaf 2400 tot 2700 meter voor een winterse metamorfose gezorgd. Het dieptepunt van de kou-inval wordt vandaag bereikt

Titlis 2400m
Sölden 2700m
Sölden
Vorab-Talstation Flims 2560m

Nordstau / Nordföhn
Onder de Stau bewolking en neerslag wordt het aan de noordkant al naar gelang hoogte niet veel warmer dan 13 tot 18 graden. Sneeuwen doet het tot 2000 a 2200 meter en de vorstgrens ligt meest zo rond de 2500 a 2700 meter. Bij de alles staat matig tot krachtige noordwesten wind die het voor het gevoel nog kouder maakt. De Alpenzuidkant profiteert van de afdrogende en opwarmende Nordföhn en hier stijgt het kwik net als gisteren weer tot zomerse 25 a 28 graden!

Radarbeeld 08h15 met mooi de effecten van de Nordstau en Nordföhn

Weekend weer tropisch
In de tweede helft van de week neemt van het westen uit de hogedruk weer toe en kan de atmosfeer weer tot rust komen en gaan opwarmen. Tegen het einde van de week en in het weekend meldt zich dan de Hochsommer weer terug. Met veel zon stijgen de temperaturen weer tot 25 a 30 graden en lokaal in het weekend tot 31 a 33 graden.

GFS voor het weekend (zondag) met de deze zomer alom vertrouwde drukverdeling. Met zW hoogtewinden wordt weer zeer warme lucht aangevoerd!
Trend T850 hPa prikpunt Engelberg (CH)
en voor de vorstgrens

Ook in de bergen warmt het weer flink op en zal de vers gevallen sneeuw weer snel verdwijnen. Op 1500 meter stijgt het kwik naar 20 tot 22 graden en de vorstgrens naar 4000 tot 4200 meter Begin volgende week gaat een koufront voor nieuwe onweersbuien zorgen en wordt het weer wat minder warm.

GFS ensembles prikpunt Wallis (CH)

Tot zover deze update, fijne dag vanuit een opklarend maar fris Termen in Oberwallis.

Webcams- meer beelden uit de Alpen en Oberwallis zie – Meteo-Oberwallis – en onze link – Alpenwebcams

Voor reis -verkeer- informatie van en naar de Alpen zie onze pagina op de site – HIER

Join Alpenweerman community:

JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl.  Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 881 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer