Gladheid door sneeuw en ijzel

Het rustige winterweer wordt vandaag en morgen van west naar oost beëindigd door laag – HUBERT–  en vooral in (zuid) Duitsland en dinsdag  in Oostenrijk moet men rekening houden met verraderlijke gladheid door het opkomende  dooi en “ijzel”front!

Dooifront morgenmiddag 12h00

Dit geldt vooral voor de lagere delen en dalen vanaf vanavond speciaal voor Oostenrijk waar opkomende regen, ijzel en sneeuw voor gladheid gaan zorgen. In het centrum van Opper-Oostenrijk, de Donau regio als ook het westelijke Neder-Oostenrijk moeten morgen rekening houden met een regen en ijzel met massieve ijs afzettingen op straten, trottoirs, bomen en elektriciteitsleidingen.

Voor deze regio’s wordt een zeer precaire en gevaarlijke situatie verwacht  door o.a. de ijsafzettingen!! Gevaarlijk glad door ijzel kan het ook worden in de regio Klagenfurt, Graz,  Pinz- en Pongau, Enns, Mur, en Mürztal tot in het Weense bekken.

Vooral morgen in Oostenrijk gevaarlijke gladheid en omstandigheden door ijzelfront!. Bron Kachelmannwetter

Regen en dooi in de westelijke gebieden tot 1500 a 1800 meter

In de Vorarlberg en Tirol gaat de neerslag met een stijgende sneeuwvalgrens vooral in vloeibare vorm vallen en deels kan het behoorlijk gaan plenzen. Boven 1500-1800 meter wordt tot donderdag 20 tot 40 centimeter sneeuw verwacht.

Zie verder  het Alpenweerbericht

Voor reis -verkeer- informatie van en naar de Alpen zie onze pagina op de site – HIER

Join Alpenweerman community:

De  winter is in volle gang. Volg hier de weersontwikkelingen met betrekking tot het winterweer in de Lage Landen en natuurlijk ook in de Alpen. JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Zie ook onze nieuwe Alpenweerman PROMO  (via YouTube)

rehall-logo-2015

                                                                                                                                        Winter is coming – be prepared –

image1


Alpenweerman is powered by
Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 834 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer