Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Gladheid door sneeuw en ijzel

Het rustige winterweer wordt vandaag en morgen van west naar oost beëindigd door laag – HUBERT–  en vooral in (zuid) Duitsland en dinsdag  in Oostenrijk moet men rekening houden met verraderlijke gladheid door het opkomende  dooi en “ijzel”front!

Dooifront morgenmiddag 12h00

Dit geldt vooral voor de lagere delen en dalen vanaf vanavond speciaal voor Oostenrijk waar opkomende regen, ijzel en sneeuw voor gladheid gaan zorgen. In het centrum van Opper-Oostenrijk, de Donau regio als ook het westelijke Neder-Oostenrijk moeten morgen rekening houden met een regen en ijzel met massieve ijs afzettingen op straten, trottoirs, bomen en elektriciteitsleidingen.

Voor deze regio’s wordt een zeer precaire en gevaarlijke situatie verwacht  door o.a. de ijsafzettingen!! Gevaarlijk glad door ijzel kan het ook worden in de regio Klagenfurt, Graz,  Pinz- en Pongau, Enns, Mur, en Mürztal tot in het Weense bekken.

Vooral morgen in Oostenrijk gevaarlijke gladheid en omstandigheden door ijzelfront!. Bron Kachelmannwetter

Regen en dooi in de westelijke gebieden tot 1500 a 1800 meter

In de Vorarlberg en Tirol gaat de neerslag met een stijgende sneeuwvalgrens vooral in vloeibare vorm vallen en deels kan het behoorlijk gaan plenzen. Boven 1500-1800 meter wordt tot donderdag 20 tot 40 centimeter sneeuw verwacht.

Zie verder  het Alpenweerbericht

Voor reis -verkeer- informatie van en naar de Alpen zie onze pagina op de site – HIER

Join Alpenweerman community:

De  winter is in volle gang. Volg hier de weersontwikkelingen met betrekking tot het winterweer in de Lage Landen en natuurlijk ook in de Alpen. JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Zie ook onze nieuwe Alpenweerman PROMO  (via YouTube)

rehall-logo-2015

                                                                                                                                        Winter is coming – be prepared –

image1


Alpenweerman is powered by
Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 833 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier