Advertentie 

Gladheid door sneeuw en ijzel

Het rustige winterweer wordt vandaag en morgen van west naar oost beëindigd door laag – HUBERT–  en vooral in (zuid) Duitsland en dinsdag  in Oostenrijk moet men rekening houden met verraderlijke gladheid door het opkomende  dooi en “ijzel”front!

Dooifront morgenmiddag 12h00

Dit geldt vooral voor de lagere delen en dalen vanaf vanavond speciaal voor Oostenrijk waar opkomende regen, ijzel en sneeuw voor gladheid gaan zorgen. In het centrum van Opper-Oostenrijk, de Donau regio als ook het westelijke Neder-Oostenrijk moeten morgen rekening houden met een regen en ijzel met massieve ijs afzettingen op straten, trottoirs, bomen en elektriciteitsleidingen.

Voor deze regio’s wordt een zeer precaire en gevaarlijke situatie verwacht  door o.a. de ijsafzettingen!! Gevaarlijk glad door ijzel kan het ook worden in de regio Klagenfurt, Graz,  Pinz- en Pongau, Enns, Mur, en Mürztal tot in het Weense bekken.

Vooral morgen in Oostenrijk gevaarlijke gladheid en omstandigheden door ijzelfront!. Bron Kachelmannwetter

Regen en dooi in de westelijke gebieden tot 1500 a 1800 meter

In de Vorarlberg en Tirol gaat de neerslag met een stijgende sneeuwvalgrens vooral in vloeibare vorm vallen en deels kan het behoorlijk gaan plenzen. Boven 1500-1800 meter wordt tot donderdag 20 tot 40 centimeter sneeuw verwacht.

Zie verder  het Alpenweerbericht

Voor reis -verkeer- informatie van en naar de Alpen zie onze pagina op de site – HIER

Join Alpenweerman community:

De  winter is in volle gang. Volg hier de weersontwikkelingen met betrekking tot het winterweer in de Lage Landen en natuurlijk ook in de Alpen. JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Zie ook onze nieuwe Alpenweerman PROMO  (via YouTube)

rehall-logo-2015

                                                                                                                                        Winter is coming – be prepared –

image1


Alpenweerman is powered by
Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 839 times, 1 visits today)

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier